Ближи си сладоледа

Шест места за вкусен сладолед в града

0 коментара Сподели:

Трябва да има терапия за лекуване на тъжни хора със сладолед. Това не е храна, а чиста проба удоволствие, родено от слънцето изпод ръцете на най-добрите джелато майстори в града, на което по традиция се отдаваме в началото на всяко лято. Представяме ти местата, на които можеш да му се насладиш и ти, тези, които го предлагат в неговия най-висш вид – простичък, без претенции, а в същото време фин, лек и вълшебен като сън в лятна нощ.

ATELIER DEL GELATO

Ммм е звукът, който ще възпроизведеш веднага след като го вкусиш. Този сладолед е доказателство, че съвършенство съществува, при това насред „Витошка“. Той е направен от натурални и най-класни съставки, които идват от всички части на света, както и от огромната любов на Лука Гобо, който избира точно България, за да практикува занаята, предаден от баща му.
бул. „Витоша“ 44
0889 898 247

CONFETTI

Шеф Флавио Молин и над 50 вида домашен сладолед те очакват на ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Парчевич“. Когато преди години симпатичният италианец идва у нас, той носи със себе си и тайните рецепти, които Confetti предлага днес. Едно ще ти разкрием – всички продукти са пресни, истински и внимателно подбрани. Истински балсам за душата!
бул. „Витоша“ 46
02 988 4444

100 ГРАМА СЛАДКИ

Тук джелатото е създадено с помощта на екип италиански и френски майстори джелатиери – приготвя се ежедневно, с абсолютно същата прецизност, както и сладкишите. В менюто можеш да намериш веган сорбета, домашен сладолед „като от едно време“, класически предложения, както и такива по специални „100 грама“ рецепти, като например рикота със сливи и печен орех; зелен чай мача с малини и т.н.
ул. „Цар Ив. Шишман“ 22
0887 626 993

GELATERIA NATURALE

Животът е твърде кратък, за да си на диета, затова прескачаме врели-некипелите и се озоваваме в рая на занаятчийския сладолед. Gelateria Naturale са магьосници в правенето му дори когато говорим за неговия веган еквивалент.
бул. „Витоша“ 12

AFREDDO

Тук сладоледът винаги е един и същ – независимо кой е на смяна, какъв ден е и на кого не му е ден. Ледено съвършенство, скрито зад стъклени витрини, пред които всеки път стоим като малки деца – щастливи и изненадани.
ул. „Цар Шишман“ 12А

SOTTO ZERO

Можем да ти кажем колко вкусни и уникални са тези сладоледи, но ще те оставим сам да се убедиш. Съхранявани на идеална температура (15 – 18 градуса под нулата), те запазват вкуса и ароматите свежи и събуждат всички вкусови рецептори при допир с небцето.
бул. „България“ 69

Виж какво още има за правене лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *