Fah! rtm+beer

Електронни бийтове и фънки вибрации на Fah! rtm+beer

0 коментара Сподели:

Инди артисти от България, Австрия, Великобритания и Сърбия се включват в четвъртото издание на fAH! rtm+beer на 11 и 12 септември в Маймунарника (Борисовата градина).

В рамките на два фестивални дни София ще опита разнообразие от музикални и бирени вкусове с акцент върху летните джаз, фънк и соул вибрации.

В неделния следобед програмата ще открият Ramsey Hercules и DJ SKILL от 45 Mafia – единственият колектив в България, който поддържа жив духа на фънк, соул, буги и диско музиката на партита с изцяло винилова селекция.

Ще се насладим и на поредния шоукейс на култовото словенско Radio Nula – този път пратеник ще е сръбският селектор Funky Junkie, дългогодишен колекционер на уникални фънк бийтове и олдс скул звуци.

Основният чуждестранен акцент в първата вечер на фестивала пък ще е британeцът Hashfinger – фрийстайл скреч майстор, който вече десетилетие издава едни от най-танцувалните и музикантски хип-хоп инструментали на Острова. Зад пулта ще чуем и австриеца Preddy Tendergass – диджей с голяма история зад гърба си, радио водещ и автор на шоуто Rare and Well Done по виенското радио Superfly.FM и собственик на лейбъла Personal Records, издавал и българското дуо 1000Names.

Още от първото си издание rtm+beer търси и показва най-любопитните явления на родната инди сцена (Pistamashina, Dayo, The Bedlam Club и други).

Тази година ще се запознаем с преобладаващо дамската инди банда Paraplanner – заразителен микс от експериментален джаз и рок. В събота вечер ще чуем и Momental – нов проект с участието на световния бийтбокс шампион Skiller, Кирил Дончев от BigBanda и вокалния екстремист Павел Терзийски. Триото обединява визията си за пресечната точка между съвременния джаз, хип-хопа и бас музиката.

Музиикалната селекция на fAH! rtm+beer е дело на Рори Милър и Ангел Мишев – Funkusion, а новите имена в програмата ще бъдат обявени на официалната страница на фестивала.

Входът за Fah! rtm+beer 2016 ще е свободен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *