4 алтернативни и очарователни места в Европа през зимата

Готини и не толкова популярни кътчета в Европа

0 коментара Сподели:

Ако търсиш къде да избягаш и да се насладиш на зимната магия, без да се натъкнеш на обичайните коледни тълпи от туристи, имаме няколко предложения за теб. От Пиренеите до Скандинавия тези малко познати европейски градчета са истинско богатство по това време на годината и тепърва ще добиват популярност на международната сцена.

Hallstatt, Австрия

Разположен на брега на едноименното езеро Халщад, това уютно австрийско село е лабиринт от къщи със запазена архитектура от XVI век. Изпълнено е със сгушени кафенета и сладки магазинчета. Можеш да се възползваш и от платформата за панорамно наблюдение Skywalk Hallstadt за един романтичен изглед към езерото и долината, разположени в снега.

Puigcerdà, Испания

Точно на границата с Франция, това е столицата на каталунския регион Ла Карденя и перфектната дестинация за зимна почивка за много от жителите на Барселона. Заобиколен от планини, градът има бърз достъп до ски пистите, както и възможност за живописни алпийски разходки. Възползвай се, но имай предвид, че събота и неделя е една идея по-оживено.

Reine, Норвегия

Градът изглежда като картичка на перфектното рибарско селище, разположен е на брега на архипелага Лофотен и е спокойно зимно убежище. Ще ти предложи възможността да отседнеш в преустроени рибарски хижи с изглед към водата. Зимата е страхотно подходяща за планински разходки или пък за уютни мигове пред камината, гледайки планината през прозорчето.

Abisko, Швеция

Разположен на север от арктическия кръг, Абиско е идеалното място, от което да наблюдаваш зрелищните северни сияния. През деня може да се забавляваш, карайки снежните мобилни шейни, а ние ти препоръчваме да прекараш и нощ в ледения хотел, ако търсиш нещо по-екстравагантно.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *