Местата с обедни менюта в София

It's Lunch Time

0 коментара Сподели:

Като видни ценители на добре приготвена храна с екипа си имаме традиция – всеки обед да търсим най-вкусните местенца, на които всички да хапваме заедно. Можем да се похвалим, че сме пробвали всичко в нашия обхват, и за да улесним останалите фуди любители, правим селекция от най-добрите ни попадения.

ATELIER

Atelier е мястото, което среща изкуството с храната и ги съчетава по начин, който да те впечатли. За обяд ти предлагат различни визуални произведения – телешки джолан или боб чорба с испанско чоризо и картофено пюре, като колекцията им включва както класики, така и модерни интерпретации. Поднесени в артистична атмосфера и с вкус към винената селекция, тук ще те вдъхновят за подвизи още от обяд.
ул. “Проф. Асен Златаров” 16
0886 202 717

COTTO

Нови кулинарни и концептуални изживявания ти предлагат от екипа на ресторант Cotto. Храната, която ще намериш там, е специално селектирана, за да може подборът от ястия да достави максимална наслада на небцето ти. Телешки гулаш, миникюфтенца и кебапче или телешки суджук с брускета с доматени кубчета конкасе – каквото и да ти сервират, ще бъде миксирано по тяхна авторска рецепта, така че oбядът ти да бъде уникален.
ул. “Оборище” 63
0877 186 688
/cottorestaurantsofia

CRYSTAL STEAK HOUSE

Ако си търсиш перфектното телешко задушено на бавен огън с картофено пюре и сос демиглас, Crystal Steak House е мястото. Ще видиш 6 различни обедни ястия всеки ден. Към тях има и две супни предложения, а ако включиш и салата, десертът ще ти бъде комплимент. Не е задължително да бъдеш фен на
месото, имат и постни предложения, които да се включат в предколедната ти програма.
ул. “Аксаков” 14
088 511 1180
www.steak.bg

DIIP BAR

Diip Bar предложенията за обяд са в унисон с модерната и готина визия на заведението – руло „Стефани“ с картофено пюре и печен сос или традиционен катък – каквото и да избереш, можеш да хапнеш както на голямата тераса, така и вътре на висока или ниска маса. Със сигурност обаче ще помечтаеш да се върнеш там и след работния ден, защото тук могат да ти предложат да разпуснеш с наргиле и страхотен коктейл на фона на лайф DJ музичка.
ул. “Леге” 15 А
0886 455 155
/diip.bar

EMOTION BAR & KITCHEN

Emotion Bar & Kitchen е мястото, което ще поглези всички нива на добрия ти вкус. Микс от свежи салати с киноа, фритата с мус от сирене са само част от селекцията им за здравословен и вкусен обяд. Авторската им кухня ще те впечатли, а стилната атмосфера ще направи както деня, така и нощта ти вълнуващо изживяване. Възползвай се от обедните им оферти и провери как да запълниш вечерната си програма.
ул. “Гурко” 2
088 408 3040
www.emotion.club

FELICITÀ BY LEO’S

Два вида пица всеки ден, както и паста и салатки или пък супи – всичко в изряден италиански стил – ще направи ежедневния ти обяд специален. Опитай свинското им печено или се наслади на класическа паста с домати и босилек, ти избираш. Погрижили са се за всички вкусове, така че, ако не ядеш месо или стриктно спазваш постите, да можеш да смениш млечните предложения с деликатеси от веган сирена от кашу например.
ул. “Искър” 11
0878 642 825
/ristorantepizzeriafelicita

HASIENDA

Уютната къща на Hasienda гостоприемно те кани на обяд. Предлага ти пилешко билково филенце на скара във вкусната компания на оризова салатка с чушки и краставички. Може да изпробваш и свинския врат на тиган, който се предлага с примамливо домашно кьопоолу. Ценят разнообразието и всеки ден ти поднасят нови обедни предложения, които да те изкушат. Вдъхновение черпят директно от класическата българска и европейската кухня.
бул. “Цар Борис III” 94
0886 276 973
www.hasienda.eu

JÁSMINE

В Jasmine предлагат добра и елегантна храна, която напълно отговаря на ежедневните нужди на градския човек. Независимо дали става въпрос за приятелска или бизнес среща, тук можеш да впечатлиш събеседника си с отличителното а la cartе меню за обяд, което се приготвя на момента при поръчка на всеки отделен гост. Този път се спряхме на свинско коремче с карамелизирани круши и ментов зехтин и тарт с тарама, цвекло и пушена сьомга.
ул. “Г. С. Раковски” 114
0878 633 505
/jasminebar.bg

LA PASTARIA

La Pastaria, италианското кътче, което ще стопли обяда ти с излъчването си на домашен комфорт. В семейна италианска атмосфера се наслади на подбраната им разнообразна кухня, която включва и някои иновационни интерпретации на познатите класики. Фасул с печени кореноплодни зеленчуци, шишчета от сьомга и гъби върху киноа всеки ден си правят компания със супи и салати, за да бъде обядът ти наслада.
ул. “Лъчезар Станчев” 5
к-с Софарма Бизнес Тауърс
0895 500 605
www.lapastaria.net

MAMMA MIA

„Мама миа“, възкликваме и ние, докато разглеждаме празника на обедната ни маса – супа от тиква с кокосово мляко, рататуй и украински котлет са само част от изненадите на ресторанта. Не бъди скромен, попитай и за паста предложението, което да комбинираш със салата, постно или с месо. А ако си мечтаеш и за десерт, ще останеш особено доволен. Обяд алиталиано, от който няма как да бъде зле.
ул. “Цар Ив. Шишман” 39
0884 207 036
www.mammamia.bg

RIBS BROTHERS

Рибс брадърите имат страхотни идеи за обяд. Чувствай се свободен да избереш вида на месото – дърпано или ребра, получаваш го с две гарнитури, дали ще е зеле с бекон и сметана, колсло, картофки със сол и розмарин или парченца царевица, облизваме се само като си помислим. Класиките от менюто им се маскират на перфектното обедно хапване, което да те остави сит и готов за подвизи през останалата част от деня.
ул. “Узунджовска” 13
0899 125 975
/ribsbrothers

SALTED CAFÉ

Salted Café Sofia е дестинация за душата и тялото. Вегетариански и изцяло веган ястия с авторски почерк, във винтидж-индустриална атмосфера. Запазена марка на главния готвач са зеленчуковите шницели, приготвени с нахутено брашно. Източните подправки в супата с червена леща пък подсилват имунитета ни през зимата. Coworking местата позволяват да не се налага да бързаш след обедното хапване, а да погледнеш и за веган десерт.
ул. “Братя Миладинови” 38
0898 371 408
/saltedcafesofia

SAMURAI

Богат избор от топли и вкусни супи, които примамват, различни основни ястия, които очароват, и специални предложения за десерт те водят в Samurai. И ние като теб знаем колко е важно редовно да опитваш нещо ново и харесваме, когато видим приятни изненади в обедната селекция. Опитай крем супата им от тиква, която е личният ни фаворит, както и телешкото варено и свинското печено, на които също едва ще устоиш.
бул. “Витоша” 24
02 996 3660
/SamuraiBarAndBBQ

TABLA

Обедното меню на Tabla не прави изключение от познатия вкус, с който сме свикнали да асоциираме мястото. Ежедневните новости са в различни здравословни вариации, като този път ние си избираме кюфтетата им от моркови и спанак на фурна. Домашните им пилешки минишницели от филе пък са поднесени със салатка и нежно пюре от тиква, което е чудесен избор, ако не можеш да изключиш от менюто си месото.
ул. “Ангел Кънчев” 11
0888 750 020
/tablabar

TRAPEZI

Ако си ценител на автентичната домашна гръцка кухня или просто обичаш да експериментираш с различни ястия, Trapezi те канят на уютен обяд. Пастицио или критараки с телешка кайма – изборът е богат. Ще те изненадат и с новото си меню, а през целия ден можеш да отскочиш до слънчева Гърция с някой от различните им десерти – грис халва, крем пита или вариации със сладко от портокали, които да подсладят обяда ти.
ул. “Проф. Георги Павлов” 37
0882 443 000

ГРОЗД

На познатата локация, до емблематичния Орлов мост се намира и мястото, където традиционно се наслаждаваме на българската национална кухня във всички нейни вариации. Припомни си вкуса на пълнените чушки и свинското с кисело зеле, а за всеки случай се отбивай редовно, защото всеки ден те очакват нови предложения. Всичко е поднесено в приятна обстановка с много вкус и отношение.
бул. “Цар Освободител” 21
02 944 3915
www.grozd.bg

МАХАЛОТО

Студеното време ни подканва към уютната атмосфера на „Махалото“. От доверени източници знаем, че готвачът всеки ден е на пазарна разходка и подбира внимателно продуктите, които и ти би купил, без да се поколебаеш, за вкъщи. Обедите им се разнообразяват с пъстърва с орехи и класическа крем супа от броколи, а удобната и достъпна локация ти позволява да следиш новите им предложения всеки ден.
бул. “Васил Левски” 51
0887 617 972

ФАБРИКА ДЪГА

Въздъхваме, приятно увлечени само при мисълта за хапване в любимата „Фабрика Дъга“. Всекидневно ще видиш две супички, вегетарианско и ястие с месо. От понеделник до петък може да се потопиш в страната на здравословните вкусотии без притеснения, че ще ти попадне нещо пържено или вредно. Добрата новина е, че „Фабрика Дъга“ отвори врати и на ул. „Сан Стефано“ и кварталът там вече ежедневно се радва и на обедите им.
ул. “Шейново” 13Б
(вход от ул. “Сан Стефано”)
ул. “Веслец” 10
02 444 0556
/fabrikadaga2

ЩАСТЛИВЕЦА бул. “Витоша”

Място, от което със сигурност ще си тръгнеш като щастливец. В обедните часове, минавайки по „Витошка“, е трудно да подминеш идеята за телешките кюфтенца с печен картоф на гребен, овкусени с чесново масло и прясна мащерка, и домашна бърза есенна туршия. Можеш да опиташ и от другите кулинарни изненади от богатото дневно меню, разположен лежерно в приятния интериор, съчетал домашен уют и внимание към детайла.
бул. “Витоша” 27
02 441 1155
www.shtastliveca.com

ЩАСТЛИВЕЦА “Сан Стефано” Плаза

Авторската кухня на „Щастливеца“ те изкушава да се насладиш на вкусно обедно изживяване. Предлага ти печен телешки джолан със зеленчуци и още много кулинарни изненади в характерния за ресторантите домашен стил. Избери си масата, която най-много подхожда на вкуса ти, и остави интериора да се погрижи всяка твоя среща да бъде като в приказка. Персоналът ще те накара да се почувстваш наистина специален.
Сан Стефано Плаза /паркинг/
02 441 3344
www.shtastliveca.com

ЩАСТЛИВОТО ПРАСЕ

Не можеш да кажеш „не“ на „Щастливото прасе“. Крем супа с карфиол, целина, къри и кокосово мляко, ризото със зеленчуци, трюфел и поширано яйце и още един лист страшни вкусотии, с които да разнообразиш всеки ден. Избери между супа, салата и основно или направи своето персонално комбо от две или три от ястията им на чудесни цени. Развихри се и имай на ум, че до 16 часа, коктейлите са с 30 процента по-близо до теб.
бул. “Цариградско шосе” 17
0878 778 446
/thehappypigrestaurant

След като хапнете се запознайте със софийските бармани и най-добрите им коктейли.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *