Баровете с летни градини в София от А до Я – Go Guide

Коктейлите са по-вкусни на въздух

0 коментара Сподели:

След като слънцето трайно навлезе в живота ни, едва ли има сила, която да ни накара да се лишим от него отново. Затова правим тур из летните градини и тераси на любимите си заведения, които ни дават накуп всичко, от което се нуждаем. Добра храна и много хубаво време, които ще ти представим с няколо кадъра…

65 Светулки

*на снимката горе

Eдно място, две градини – първата е тази, която така добре познаваме и харесваме. Втората пристига със силна доза уют, приказни светлинки и цветни акценти, а името ѝ „Чекмедже“ e пълно с интересни истории. Автентични сандъци за провизии, пускани с хеликоптер през Втората световна война, са вградени в интериора. Отиди да пийнеш един коктейл The Med и чуй каквото имат да ти кажат планетите.

ул. „Солунска“ 65
0897 776 999

 

Beach Bar

 
 

Ако морето ти липсва истински и много ти се иска онова усещане за плаж да продължава вечно, Beach bar се явява като спасител и ще ти помогне да се пренесеш в едни други измерения. Отново цяло лято ще събира всички свежи хора, търсещи различното на софийска почва. Отбрана селекция неделни филми и live изпълнения ще разнообразяват дните ни всяка седмица. Очакват те почти безкрайни вечери със специални тематични коктейли, събиращи морския дух в една-единствена чаша. Толкова специални, че понякога и една не стига. Няма нужда да избираш между приятни емоции и незабравими моменти, защото всичко това е събрано на едно място – вълшебна лятна градина, чудесна музика, а и какво друго ти трябва за вълнуващо лято? Наздраве за отдавна чаканите усещания.

ул. „Г. С. Раковски“ 106

 

Once Upon a time… Biblioteka

 
 

Пренеси се в приказния свят на Once Upon a time… Biblioteka. Тук те очаква просторна градина и поляна, способна да побере всичките ти разточителни следобедни моменти през топлите дни. Намини вечер, когато може да се насладиш на романтиката край водата, но не изпускай и сутрешното капучино на поляната, под сянката на многолетните дървета точно зад Националната библиотека.

бул. „Васил Левски“ 88
0886 811 614

 

Caché

 
 

Когато искаш да се потопиш в нощния живот на града, уединената атмосфера на Caché Bar ти предлага алтернатива на претъпканите барове. В центъра на града, но скрита като лятна тайна, отворената градина с изглед към парка ти дава усещането за свобода в комбинация с любимите алкохолни питиета. Разхлаждаме се с коктейли под звуците на DJ и неусетно оставяме всяка грижа далеч от нас.

бул. Арсеналски 2
089 446 4169

 

Diip Bar

 
 

Diip Bar е перфектната централна точка за вечерните ти коктейлни преживявания. Точно в сърцето на динамичните случвания из града, тук можеш да се насладиш на реновираната градина, която е особено уютна през деня, но истински очарователна, когато слънцето залезе. Отпиваме глътка прохлада, миксирана с добро настроение под звуците на DJ-я в уикендните дни – Diip Bar е мястото, където вечерите започват обещаващо.

ул. „Леге“ 15 А
0886 455 155

 

The Cocktail Bar

 
 

Нямаш нужда от меню, за да си избереш коктейл – довери се на барманите и се наслади на изненадите, които имат за теб. В случай че все пак искаш да го разгледаш, обърни специално внимание на Aviation Gin Tonic, който съдържа овкусен лед с виолетка, и Ukulele, в който си почива сок от жълта люта чушка. Най-приятното допълнение към всяко питие е това, че можеш да го пиеш в извадената като от приказка градина. Хайде!

ул. „Ангел Кънчев“ 9А
0887 151 152

 

Memento

 
 

Ако ти се създават спомени, имаш три локации, между които да избираш – „Витошка“, „Гурко“ или НДК, и истината е, че няма да сгрешиш с нито една от тях. Всяка е с прекрасна градина, в която да усетиш лятото по един приятен начин и винаги да си в центъра на събитията. Сутрините започват с божествено италианско еспресо, което можеш да опиташ и във фредо варианта. Новото лятно меню е измислено специално за да те разхлади като дългоочакван морски бриз – лимонади и студени чайове ще направят всеки следобед още по-приятен с интересните комбинации от тропически вкусове, ягоди и босилек. Любопитството на езика ти ще бъде погъделичкано от всеки един непознат и нов коктейл. Пробвай Bistra Blossom и Rakito просто за да се увериш в истинността на лятото.

НДК – Централен вход
ул. „Г. С. Раковски“ 106
бул. „Витоша“ 32

 

Неделя/ Студентски град

 
 

Сгушена в приятна зеленина, градината на тази сладкарница те предразполага към приключения с новите летни изненади, които са подготвени специално за теб. Пазейки традициите си, но и продължавайки напред, сладкарници „Неделя“ не правят компромис с качеството. Опитай „Лека с кайсии“ или „Меден йогурт“ – най-добрата дружка за тях е лате фредо със сладолед. Едно от задължителните неща, които да пробваш!

ул. „Aкад. Борис Стефанов“ 14
0886 665 502

 

Неделя/ кв. Изток

 
 

Скрита между дърветата, тази локация по нищо не издава, че си в София. Утвърденият оазис на тортите има чудесна нова серия ръчно направени натурални торти и летни предложения, които ще провокират интереса ти. Можеш да ги придружиш с чаша специално изготвен микс ароматно кафе, лате фредо и домашна лимонада. Какво по-приятно от това да посрещнеш лятото със сладките им наслади?

бул. „Цариградско шосе“, бл. 5
0885 600 824

 

Спутник

 
 

Лятната градина на „Спутник“ прелива в просторна гледка към парка. Уютната зеленина те отделя от гравитацията на градската суматоха и те предразполага към продължително разпускане в компанията на освежаващи напитки. Градинската им цитронада е неземна с комбинацията си от лимон, краставица, розмарин и магданоз, а осемте им вида Gin & Tonic коктейли вече са наш любим летен спътник.

бул. Янко Сакъзов 17
088 498 2098

Още свежи местенца ще намериш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *