8 добри магазина за морска храна в София

Fish&Shops

0 коментара Сподели:

Какво? Мислиш, че не можеш да достигнеш до морските дълбини в града? Не мисли повече! Просто поеми на пътешествие в хартиената платноходка на Go Guide, чиито страници ще те отведат до най-добрите магазини за морска храна в градската акватория… 

Прясна риба, калмари, скариди, октоподи, хайвери, деликатеси, подправки, сосове – в морето от разнообразие Go Guide ще бъде твоят неизменен морски фар!

Harris Fish

Пипалата на Средиземноморието ни хващат в плен и ни отпращат директно в Harris Fish. А преди царете на морето – октоподите и калмарите, се наслаждаваме на пресни сафриди, ципури и фагри.

ул. „Дойран“ 9

The Fish

В The Fish ни чакат толкова солени изкушения, че ни става сладко на душата. Тарама за разбиване, български миди, синегрида, морски дявол – лятно щастие, поднесено на тепсия! 

ул. „Оборище“ 21 

Fish Store 

В широкото сърце на столицата се крие вкусният свят на морето. Над 30 вида риби, доплували от Гърция, акостират във Fish Store, а два пъти седмично се радваме на пресен улов директно от Кавала! 

ул. „Г. С. Раковски“ 157 А 

Metro

Ако като малък не си чел „Рибарят и златната рибка“ от Пушкин, сега можеш да
я изживееш в 3D вариант. Просто посети посолството на Световния океан в Metro. Политиката им е прозрачна като аквариум, а веригата магазини няма нищо против да надникнеш в него. Над 100 вида охладени морски продукти, живи омари и стриди, родни риби и от света те очакват тук. Екзотиката е представена от екземпляри като охладен жълтоперест тон (Малдиви), охладен нилски костур (Танзания и Уганда) или полярна пъстърва (Исландия). Не се плаши, ако видиш 100-килограмова риба меч и тя още мърда. 

Свежестта на рибата в Мetro е гарантирана, защото логистиката на фирмата е истински state-of-the-art. Повече от 10 рибни платформи в Европа ежедневно изпращат свежа риба, а над 500 камиона годишно от страната и света превозват тази ценна стока, за да стигне до теб. За любителите на суши препоръчваме сьомга филе без кожа Сашими качество от Metro, защото е пре-ригор, т.е. филето е произведено веднага след като рибата е извадена от водата, за да е максимално свежо, плътно и с най-високо качество! 

06:00 – 24:00 
бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км 
бул. „Европа“ 182 

Lidl 

Близкия изток, далечна Азия и Европа преплитат пътищата си в Lidl, но по течението на кулинарията винаги се пуска и някое друго вкусно предложение от голямото синьо. Именно заради това Lidl не само подкрепят, но и насърчават отговорно използване и улов на морски дарове, като следват мотото: „За нашето утре“. Защото вкусът е важен, но бъдещето повече. 

ул. „Екзарх Йосиф“ 37 
бул. „Евл. и Хр. Георгиеви“ 169 
ул. „Георги С. Раковски“ 128 
бул. „Скобелев“ 62A 

Alexfish

Вкусният свят на Средиземноморието и чарът на Япония застават заедно зад добрия вкус в Alexfish. Там ни очакват както сьомга в неимоверни количества, така и всичко нужно, за да сбъднем суши мечтите си! 

Balkan fish

Изкушенията на свободния риболов ни очакват в кораба на морския вкус на Балканите – Balkan fish. Риба меч, булфин туна и още десетки дарове от морето ни чакат там, за да ги преоткрием. 

ул. „Николай Хайтов“ 32

Fish shop Sozopol 

Веднага щом влезем в магазин за риба „Созопол“, усещаме полъха на Черноморието. А пресният улов от лаврак, лефер и ципура ни пренасят директно в романтиката на любимия стар морски град.

ул. „Хубча“ 193 

Морска храна и с какво вино да я съчетаеш

Ресторантите с морска храна в София

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *