Офисите на бъдещето: 5 иновативни работни места

0 коментара Сподели:

Няма да сме далеч от истината, ако наречем офис пространството свой втори дом. В него прекарваме по-голямата част от съзнателното си време.

Този път обаче решихме да открием и покажем местата, в които служителите наистина се чувстват като у дома си.

Офисите на бъдещето са умни, иновативни, с широки пространства и в сгради, които гонят корпоративното небе.

DESPARK

Няма по-добра пресечна точка на кариерата и добрата лична кауза от офиса на Despark. Компанията, фокусирана върху създаването на мобилни и уеб приложения в сферата на физическото и психическо здраве, е трамплин към успеха и чистата съвест. Консултирайки и разработвайки дигитални продукти, чрез които променя живота на стотици хиляди потребители, Despark може да се похвали с клиенти от висок ранг – от фондацията на Принц Чарлс до британската здравна каса. Офисът е в сградата на старата Пражка банка.

Ела и заеми мястото си на стола Herman Miller и виж бъдещето си, осветено от лампата паяк на Moooi!

EXPERIAN BULGARIA

Мислиш си, че мечтаното работно място е утопия? Погледни към небето над „Цариградско шосе“! Част от новозародилия се клъстър от офиси в София, Experian България се протяга към небето от напомнящата кубчето на Рубик Space Tower. Последно поколение смарт бизнес сграда, която чрез естествената растителност на фасадата си се грижи за намаляване на вредните емисии. И която е втори дом за повече от 1000 служители в технологичната компания в сферата на информацията и данните. В Меката на корпоративния дух има цели 42 зали за срещи, 22 телефонни кабинки и различни зони за колаборация и отдих. Честно казано, изобщо не ни учудва фактът, че Experian стана Top Employer за България през 2019 за своите целенасочени усилия към създаването на отлична работна обстановка и за изграждането на единна корпоративна култура и утвърдени практики в сферата на човешките ресурси… А споменахме ли програмата Flexwork? Чрез нея компанията предоставя на служителите си възможността да избират къде и кога да свършат своите задачи, насърчавайки ги да станат еквилибристи и да се погрижат за своя work-life баланс. И сега: хвани се за стария си работен стол, за да не паднеш! Experian България има изявени политики в сферата на доброволческия труд. С други думи: на всеки служител се полагат по 3 дни в годината за кауза, която е близо до сърцето му. За 2018 служителите са прекарали над 960 дни в доброволен труд. И това ако не е сбъдната мечта!

SCALEFOCUS

С 5 офиса в София, Пловдив, Варна и Бургас европейската високотехнологична компания за доставка на устойчиви ИТ решения е истинска колония на успеха. Освен разнообразие от challenging проекти ScaleFocus предлага единствените офис пространства, създадени от хората за хората. През 2018 проектът Creativity on Focus превърна ИТ специалистите в архитекти на новите офис пространства, като всеки служител участва в редизайна.

И понеже знаем, че те интересува: в рест зоните можеш да се доказваш в не по-малко важния ресор на игрите: джаги, дартс и тенис на маса.

Животът често означава промяна, така че ScaleFocus имат внедрена политика за релокация, която позволява да се преместиш в друг град, където има офис на компанията. Всяко лято тя избухва и със свежата инициатива Summer Vibes. Това значи, че за седмица ще кодиш от Варна или Бургас, събирайки слънце и попивайки солта на живота. Между другото споменахме ли, че част от клиентите им са от Силициевата долина, както и такива от списъка на Fortune 500?

LIDL DIGITAL

През 2017 г. ритейлър №1 в Европа Lidl избра България за следващата си стъпка към успеха – откриването на Lidl Digital. Високотехнологичният център, разработващ платформи за онлайн търговия, е златната среда. Той съчетава динамиката на start-up бизнеса с възможностите на доказан международен бранд. В корпоративния оазис има досег до най-новите технологии и възможности за кариерно развитие. Стените на офиса са първото ниво на креативност. Шест точки за цветните акценти по тях – изцяло по дизайн на служителите. Браво и за зеления мъх в офис лагуната, за гейминг залата и за слънчевата стая, в която брифингът е със слънцето.

PAYSAFE

Истински пионер в дигиталните разплащания по света, водещият глобален доставчик на цялостни платежни решения и една от най-големите софт­уерни компании в България открива втори модерен офис в София. Добре дошъл в мултифункционалния бизнес център Garitage Park. На площ от около 2000 кв.м в новия офис на Paysafe се чувстваме като… Алиса в Офиса на чудесата. Пространствата са широки и предлагат хоризонт пред мисълта, а от прозорците на конферентните зали, зоните за отдих и срещи се усеща свежият дъх на Витоша.

И като се замислим, че скоро ще има и достъп до басейн в комплекса…

За да бъдеш в тренда не само в музиката, виж 10 аксесоара, с които да преобразиш стила си през есента

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *