Nulala: храненето като сетивно преживяване

Истинска експлозия на вкусовете в малки хапки

0 коментара Сподели:

Налага се да започнем с признание.

Първия път, когато се сблъскахме с храната на Nulala, ометохме цяла табла с хапки, без да позволим на сервитьорите да си свършат работата и да разнесат малките съкровища до останалите хора на събитието. Кое беше събитието? Първият Go Guide After Work Social Club в двора на К.Е.В.А.

Още тогава си казахме, че с удоволствие ще пишем за кулинарните магьосници, за да може мълвата за благините им да се разнесе устремено из земното кълбо. И ето ни тук – в началото на този текст, връщаме се към велики спомени за едно цветно лято с тънки презрамки, преглъщаме и си признаваме за едно малко престъпление срещу човечеството, събрано в един софийски безистен, за което изобщо не съжаляваме. Внимание: храната на Nulala Cathering води до признания и оставя спомени! 

Виж повече: Гласувай за любимите си заведения и спечели страхотни награди!

Името на Nulala изобщо не е случайно. То идва от съчетанието Нула + Oh La La и образува новата формула на удоволствието. Зад него се крие мотивът за zero waste и храна, за която можеш да кажеш само „олала“. Основен стремеж зад кетъринг майсторите е да докажат zero waste метода, съчетан с вкусни и красиво изглеждащи гурме специалитети. Точно така – и красиви – за да зарадват всичките ни сетива. А постоянният стремеж да не оставят отпечатък след вихренето в кухнята превръща пространството, в което храната се приготвя, в истинска лаборатория, а готвачите – в експериментатори. 

Старание, любов и грижа към детайла са основните съставки във всички техни хапки, а търсенето на кръгови модели на използване на хранителни продукти като ферментация и дехидратация (можеш да прочетеш повече за тях на сайта им) е част от кетъринг философията им.

Проверили сме лично – хапките на Nulala създават истинска експлозия от вкусове, докато ни зареждат с нови и смели вкусови усещания. Основна роля за качеството на всяка хапка, разбира се, играят продуктите. Те идват от проверени производители, местни фермери и са съчетани с мисълта да направят храненето цялостно сетивно преживяване. 

Виж повече: Ваня Миланова: любовта е zero waste!

Поемайки на кръстоносен поход срещу вкусовата пустиня и визуалната сивота на химичната индустрия, Nulala се развива с цел да докаже, че хранителната индустрия може да функционира без отпадък. От своя страна и клиентите, които избират фирмата за своите събития, са също загрижени за околната среда и имат вкус към кулинарните изкушения.

Защото любовта е zero waste, а нулевият отпадък води до безброй изкушения.

Къде е посолството на добрия вкус в София?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *