11 места за сочни бургери в София

Добрите градски истории подозрително приличат на добре направени бургери

0 коментара Сподели:

Добрите градски истории подозрително приличат на добре направени бургери. Те са големи, сочни и малко оплетени. Водени от желанието да разкажем най-вкусната история на твоето небце, селектирахме местата с най-яките бургери и сандвичи в плънката от заведения в града. Въпреки многобройните претенденти за титлата Откривател на бургера за него официално можеш да благодариш на Луи Лесинг – датски имигрант и собственик на заведение за бързо хранене.

BARBECUE BROTHERS

Нашите приятели от Barbecue Brothers ни поканиха да надникнем зад завесите, докато подготвят откриването на техния Bourbon Bar на „Графа“ 26. Един от първите Smokehouses на наша територия предлага класическо меню в Канзас стил, в което изпъкват брискет, ребра, чили, a oпциите им за бургери също варират драстично според начина на приготвяне, но се водят от един и същи лайтмотив – да бъде вкусно и много!

ул. „Граф Игнатиев“ 26 

BOHO

Разточителната брънч идеология обичаме да превръщаме в начин на живот. Бохемски настроените приятели от едноименния оазис ни подкрепят в това начинание и намират път за удоволствие към всичките ни сетива – наричаме го Brunch Burger. Ще го познаеш по изкушаващото телешко кюфте в бриош питка, разтопения чедър, панчета и яйце в компанията на примамливи картофки – всичко, за което мечтае градският бохем.

ул. „Христо Белчев“ 29Б

BOOM! BURGERS

От ръчно мляното прясно телешко, чак до листчето маруля – всяка съставка е важна за перфектния класически бургер. До него пък стои Haruki Maguro – новият бургер на месеца в Boom! от шеф Георги Бойковски – екстравагантна, смела и свежа рецепта, символизираща стремеж към подобрение и жажда да провокира с нестандартни вкусове с риба тон стек в кора от сумак, домашно гуакамоле и салата от ягоди в кимчи сос и табаско.

The Mall,
ул. „Кърниградска“ 15,
бул. „Цар Освободител“ 12

CAFé 1920

Наградата за Best New Restaurant в Go Food&Drinks Award 2019 удобно се настани на бара в Café 1920. Отличѐн от всички доволни почитатели, превърнали се във верни фенове на изкушаващите им блюда през изминалите 365 дни, екипът продължава да предизвиква кулинарните ни сетива. Този път те изкушаваме с негово величество бургера – със 100% говеждо месо, разтопен кашкавал и домашен картофен чипс.

бул. „Мария Луиза“ 60

CRYSTAL BURGER & STEAK 

С нетърпение отброяваме часовете до следващия бургер, приготвен с майсторските умения на шефовете от Crystal Steak Burger. Умело пазят в тайна перфектната си рецепта, но ние ще ти издадем, че го поднасят с домашна питка, висококачествено говеждо месо „Блек Ангъс“ и разнообразие от комбинации – отлежал английски чедър или пък трюфелова паста – гарантираме, че ще задоволи и най-големия чревоугодник.

Ring Mall Sofia 

JJ Murphy's

JJ Murphy's – ирландският рай в центъра на София, винаги ни приветства с добро настроение, халба от любимата бира и вкусотия, която да направи преживяването ни там истинско удоволствие. Обичаме да си угаждаме с класическия Murphy’s Burger, който обожаваме заради стопроцентовото телешко кюфте „Блек Ангъс“. Добре известен като перфектната компания за среща с приятели на по бира или две.

ул. „Кърниградска“ 6 

POPSHOP BURGER&PIZZA

„Сочната Луси“ е легендарен бургер от Минеаполис, като има два ресторанта едновременно, претендиращи за изобретяването ѝ. PopShop Burger&Pizza обаче създават най-добрата ѝ версия – Fat Juicy Lucy, превърнал се в най-продавания им бургер. Тайните на „сочните“ ѝ форми са бриош питка, телешко кюфте, чедър, бекон, картофки уеджис, BBQ сос и специалният авторски леко пикантен сос халапеньо.

ул. „Шипка“ 12 

SASA

Заслужилият специално място в сърцата ни ресторант SASA не спира да ни очарова. С магия от Изтока и най-добрите съставки от Запада създават SASA Блек Ангъс бургер Класик – с висококачествено кълцано телешко „Блек Ангъс“, разтапяща се гауда, ирландски чедър, бекон, SASA майонеза и карамелизиран лук – в прясно изпече на бриош питка и поднесен със специалните им картофки и кетчуп.

бул. „Черни връх“ 100

СИМБИОЗА SEAFOOD CARAVAN

Екипът на „Симбиоза“ приветства феновете на street food културата с много усмивки, изненади и вкусове. За предстоящия street food сезон са ни подготвили още по-големи и неустоими сандвичи, салати, вегетариански и месни ястия, крафт бири, кафе и още много други изкушения. Препоръчваме ти да започнеш с емблематичния сандвич „Симбиоза“ с хърватско хлебче, четири авторски соса и бавно печено телешко месо.

ул. „Проф. Кирил Попов“ 52

САНДВИЧАРНИКА 

Никога няма да останем гладни и недоволни, щом насреща са приятелите от „Сандвичарника“. Не е тайна, че екипът ни обича да похапва тук. Признаваме си, че сме фенове не само на разнообразните всеки ден обедни менюта, но и на специалните им предложения. Важно място в сърцето си пазим за уникалния им сандвич, който приготвят  с топло хлебче, свежи и истински продукти и много любов.

ул. "Иван Вазов" 12
бул. „Ал.Стамболийски“ 143

ФАБРИКА ДЪГА

"Колкото повече, толкова повече!“ предвидливо е казал Мечо Пух и приятелите от Фабрика Дъга го потвърждават. Пием си матча капучиното и се чудим между сандвич с хумус от боб, авокадо, цвекло и артишок, овчарски сандвич със забулено яйце и магданозено песто или телешкото изкушение със спанак – накрая късметче то до кафето ни подсказва правилния избор и поръчваме и трите.

ул. "Веслец" 10

Новият брой на GoGuide е тук!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *