Love Wines

Winebox portfolio tasting

0 коментара Сподели:

Ерин Моргънстън, известна на света като писател, художник и илюстратор във фентъзи жанра, преди време каза нещо много красиво за виното. „Виното е като бутилирана поезия.“ Съгласни сме с нея напълно. Никоя друга алкохолна напитка не разказва за себе си с такъв финес. Може би това е и една от десетките причини да му се наслаждаваме във всички разновидности.

Съвсем скоро и съвсем осезаемо и реално ще имаме и възможността да се потопим в света на виното, дегустирайки и запознавайки се с произхода и вкуса на най-различни сортове вина. Третото издание на WINEBOX PORTFOLIO TASTING ни е подготвило възможно най-близка среща с божествената напитка от почти всяко кътче на света.

На събитието под наслов LOVE WINES ще може да си направим омайваща дегустационна разходка из повече от 25 премиум изби и да опитаме от 150 вина както от света, така и от България.

Стига да поискаме, в което ни най-малко не се колебаем, ще отпием глътка вино от топ регионите на Франция, Италия, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия, Южна Африка, както и от родната ни земя. По покана на организатора „Уайнбокс“ ООД на събитието ще се срещнем с представители на винарни от световна величина, които ще ни презентират портфолиото си. Повечето от тях са с фамилни изби и имат впечатляваща история зад гърба си.

Виненото събитие, превърнало се в традиция през последните години, ще се състои на 23 март 2018 г. в залата на Военния клуб, София, където от всеки щанд ще ни омагьосват с пленяващи вкусове и аромати. Напълно сме съгласни да ни опиянят по такъв очарователен начин. Всъщност някои от вас сигурно са преплували вече през това червено море на изминалите два фестивала през 2012 и 2014 г. и добре знаят накъде да се насочат. За разлика от миналите години обаче този път организаторите ще отпразнуват и своя 10-и рожден ден, разбира се, с чаша от най-хубавото вино. Изненада ще бъдат специалните френски чаши, които ще присъстват за първи път в портфолиото на „Уайнбокс“, а всеки, който си е купил билет за събитието, ще получи своята чаша за вино на входа. Светът на любимото питие на човечеството ще отвори врати за своите гости в 12:00 и ще бъде омаен домакин чак до 21:00 часа.

На следващия ден, 24 март 2018 г., WINEBOX PORTFOLIO TASTING продължава срещата с ценителите на виното, този път фокусиран изцяло в провеждането на Майсторски класове. Те ще се състоят в Конферентната зала на хотел Sense, София, където български винени експерти и наследници на фамилии ще водят изключително атрактивни теми. Майсторските класове са насочени както към напреднали, така и към начинаещи любители, колекционери, ресторантьори, професионалисти в областта на виното, хотелиери, търговци и т.н.

Дегустациите и Майсторските класове през двата дни са платени и билети могат да се закупят online от страницата им. Цените за ранно записване до 15 март са специални, след това билети могат да бъдат взети само на място в самия ден на събитието. Майсторските класове са с лимитирани места и за тях пропуските се продават само online до 15 март, като отново ранните цени са специални. Винолюбители – вие сте на ход.

Преди това, точно на 22-ри февруари, те очаква бляскавата церемония на финала на Goguide Food & drink awards.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *