Ресторантите с морска кухня в София

Морската храна в града

0 коментара Сподели:

Отново поемаме по вълните на вкуса и хвърляме котва в най-добрите оазиси за морска храна в града. Менютата с качествени дарове от морето ни вълнуват като стари пиратски карти, а в чиниите ни акостират изкушаващи небцето лобстери, лангусти, миди и риби.

Оставяме следа от мидени черупки по пътя си към най-добрите ресторанти

с морски деликатеси и риби в София, за да ни последваш

Mediterraneo
ул. „Оборище“ 9 Б

Това е нашият любимец, когато говорим за изкушаващи сетивата ястия от класическата средиземноморска кухня. За новия сезон тук те очакват уединен салон на втория етаж, прекрасен за романтични вечери, селекция вина, чудесно вписващи се в зелената им градина, и звездите в морското им меню – разнообразие от червени миди, морски трюфел, вонголе и черни миди.

0886 644 402 

Da Massimo
бул. „Асен Йорданов“ 4

Италианският Da Massimo ни предлага най-доброто от традиционната кухня на Умбрия и Тоскана, а когато говорим за морска храна, тук определено знаят как да те впечатлят. Ние избираме феноменалните им гарганело от прясна паста с октопод „ала Лучана“, лингуина от прясна паста с бели и черни миди и чери домати или несравнимия им лаврак „ала Медитеранеа“.

02 995 0574 

Birreria 1857
ул. „Сан Стефано“ 22

Ако трябва да изберем само едно място за опияняващи летни емоции, студена премиум бира и страхотни баварски специалитети, това определено ще е новият ни любимец бирария Club 1857. Новината, която с радост ти съобщаваме, е, че на място вече може да се радваш и на чисто новото им морско меню, богато на разнообразни и пресни морски дарове. Без колебание поръчваме новата им звезда – салата с октопод и селъри, като се спираме още на прекрасната тарама с черен хайвер, стек сьомга, калмари пане и изкушаващите скариди саганаки.

Не пропускаме да те подсетим, че те очакват и комфортни маси на открито, спортен бар, който е оборудван мултимедиен център с озвучаване, микрофони и всички необходими аудио-визуални екстри. В допълнение поръчай и легендарната бира FORST с отличителни нотки на мед и акация, която се предлага само тук и е просто перфектната компания на прясната морска храна. Изживяването определено си заслужава, а лятото, дори и в градски условия, обещаваме да е пивко и особено вкусно! Оставяме лека загадъчност и те очакваме за лятно изживяване в „Бирария 1857“…

087 600 1857 

Porto Maltese
Paradise Center, ет. 3

Гмуркаме се в небето на Paradise, в едно от пристанищата на световната верига средиземноморски ресторанти. В Porto Maltese откриваме над 20 вида прясна риба и морски деликатеси. В ресторанта на годината те са в компанията на първокласно вино и гледка към Витоша и Южния парк. Заповядай на голямата палуба… ъъъ, пардон, тераса! #моретоевсофия

0883 30 80 20  

Umami
бул. „Джеймс Баучер“ 100 

Когато искаме майсторски приготвено авторско суши, кулинарно изживяване в японска къща „Сакура“ с уникален интериор и оригинални японски ястия, приготвени на робата, Umami Japanese Food and Garden е нашето място! Тук ще те поглезят още с филе лаврак с неги мисо коричка и два вида мус, гома магуро, сьомга терияки, маринована риба Блек код и любимата ни чапин супа.

0884 804 040

Captain Cook
бул. „Джеймс Баучер“ 100

С над 10-годишно плаване в откритите води на световните кулинарни традиции екипажът на „Капитан Кук“ ни посреща с витрина с пресен улов морски деликатеси, който се доставя всекидневно. За нас остава дилемата кой от 7-те начина на приготвяне на рибата да изберем. И да се насладим на гастрономическия си круиз на прохладната тераса с гледка към най-красивата градина в София. 

088 299 9001 

Leo's Pizza
бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57

Leo’s Pizza посещаваме винаги, когато искаме да заложим на истинския италиански вкус, в който е вложено сърце и душа. Независимо коя от локациите им ще избереш, тук ще те изненадат и с отлична морска храна през новия сезон, като не бива да пропускаш карпачото им от сьомга, мариновано с цитруси, рукола и розов пипер, или несравнимата ципура във фолио.

0878 642 824

Тук сме подбрали за теб заведения с градини.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *