9 магазинчета в София, от които да пазаруваш в подкрепа на локалния бизнес

Support your local shop

0 коментара Сподели:

Подкрепяйки местния бизнес, ние подкрепяме района, в който живеем, творим и работим. Този брой Go Guide нарамва голямата кошница и прекрачва прага на магазините, които с гордост следват философията на автентичност и качество. Онези, които проправиха пътя ни към здравословната и чиста храна и чиито продукти са на внимателно подбрани брандове и с подчертан натурален произход.

Защото… local is sexy.

Bageti Bakery & Café

(на откриващата снимка)

Представи си да започнеш деня си с перфектното лате – богато и вкусно. А сега си представи как потапяш в него топла, току-що изпечена канелена кифличка. В пекарната на ъгъла на „Скобелев“ и „Цар Асен“ ти подаряват тази новогодишна заря за сетивата и умножават по две удоволствието с втората им пекарна на ул. „ЖолиоКюри“, която те очаква.

бул. „Скобелев“ 7
ул. „Жолио Кюри“ 11
0889 889 995 

BioMag

Първите посланици на био философията у нас проправиха пътя ни към здравословната и чистата храна. Днес БИОМАГ „Журналист“, „Дойран“ и „Заимов“ са истински рог на изобилието от храни, козметика, бебешки стоки, почистващи и перилни препарати. Всичките им продукти са със сертификат за биологично земеделие.

ул. „Дойран“ 10А
пл. „Журналист“ 1
бул. „Янко Сакъзов“ 50
0886 219 191 

Cheese Market

Практически наръчник за Dolce Vita, кули от бри, камамбер и други деликатесни сирена, перфектна селекция от колбаси и вина откриваме в Cheese Market. Продуктите в кокетния магазин са директен внос от над 8 европейски страни. Можеш да дегустираш изкушенията, да си приготвиш автентично аперитиво или да вземеш плато за вкъщи!

бул. „Черни връх“ 32
0887 515 152 

Laika.bg

Първият магазин за избрани продукти с подчертан натурален произход има разклоненото стебло на лайката! От козметика през храни до книги – те подават ръка на различни български производители, избрали качеството пред количеството. Доверяваме се напълно на собствениците – природолюбителя и съпругата му инженербиотехнолог, които лично опитват продуктите!

ул. „Лъчезар Станчев“ 5
0879 442 662

Food Wine Shop

Зад уютната им тухлена фасада с фенерите се крие истинска приказка за сетивата. В богатата им енотека живеят духовете на бутилки вино от Стария и Новия свят, а безупречната селекция от деликатесни сирена, колбаси, маслини на грил, хумус, ръчно направени бонбони и шоколад ни припомнят, че тук всяка минута е наслада!

ул. „Цар Иван Асен“ 62
0877 287 900 

Био Магази Верде

Когато едно семейство вдига магазин на мускулите на собствената си съвест, няма как да не излезе нещо добро. Още с първата си супа от кестени печелят последователи. Последователи, защото във Верде продуктите на подбрани брандове с доказан произход и качество са философия! Да опиташ само и обедното им меню…

ул. „Париж“ 7
0878 222 280

Автентичното

Ако мислиш, че Испания е само страната на тореадорите и фламенкото, „Автентичното“ ще те накара да помислиш пак. Магазинът за традиционни испански хранителни продукти, вина и зехтини предлага голям избор от варива, колбаси, сирена, типични испански и новогодишни сладки. Имат и подаръчна кошница с подбрани продукти!

ул. „Любен Каравелов“ 10
0879 457 561

Дар от боговете

Може да сме хора, но разпознаваме божественото в гурме сектора – особено когато става въпрос за богата и изискана палитра от деликатеси от реномирани европейски производители! Тази година бутици „Дар от боговете“ честват 20 години и ни казват „наздраве“ с новата си селекция френски вина от района на Бордо и с коледните изкушения. La joie de vivre!

бул. „България“ 102
02 854 8686 

Цукерня Савенко

Гъст и ароматен горещ шоколад, за който се носи слава, че е най-добър, ще стопли сърцето и мислите ти в студените дни. Придружи го с незабравимите торти „Наполеон“ и (червено) „Кадифе“, която се приготвя без капка боя, но е все така нежна и пухкава, с което само затвърждава името си. Сладки идеи за подарък… всеки ден, не само за Коледа!

ул. „Г. С. Раковски“ 59
0888 893 109 

Едно ново място в София те очаква тук – Mediterra Restaurant & Wine Bar .

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *