Спортове класика в жанра, които е време да научиш

Ето го нашия топ 3 спортове, които са си направо задължителни, а лятото е перфектното време да им хванеш цаката

0 коментара Сподели:

Авторката на материала не може да кара колело, съседката ѝ по бюро не може да плува, а на компютърния техник още му е тъпо да си признае, че никога не е цъкал 21. Има си неща, на които обаче не им минава времето, и ако искаш да си в супер форма, да изпитваш максимум удоволствие от физическата активност и да не те е срам, че още не си опитал – ей точно сега му е времето! Никога не е късно, а кефът от новите умения и движението е несравним, затова ние ти показваме личните ни фаворити сред класическите спортове, които са особено приятни при хубаво време. Избирай и започвай, без да се мотаеш!

ТЕНИС

Неее! Не само заради Гришо, но и заради него е достатъчна мотивация да ти кажем, че тенисът определено е сред любимите ни спортове. Той ти дава перфектна кондиция, много емоции и никога не е късно да започнеш с него. Прекрасен е и за деца, защото развива индивидуалните им умения и им дава незаменима двигателна култура, а и възможност да се впуснат в професионалния спорт. Когато пък стане топло, тенисът е една от най-добрите възможности за ползотворно и здравословно прекарано време. За да го практикуваме по най-добрия начин или за да се научим, ако никога не сме хващали ракета в ръка – ние лично избираме услугите на нашите приятели от спортен комплекс „ДЕМА“ в жк „Младост“, София. Освен че клубът е на второ място между всички клубове в страната в престижната класация на БФТ за постижения в тениса, тук те очакват и висококвалифицирани треньори като Катя Брезина и Галя Ангелова, които са с най-високата за страната „А“ категория.

За 16 години клубът е възпитал плеяда шампиони – някои вече част от отборите  за „Купа Дейвис“ и „Фед Къп“.

Освен разбиране и споделена емоция тук те очакват и тренировки в групи, изцяло съобразени с работното ти време, вечерни занимания на някои от добре осветените им 7 корта, както и специални предложения за най-малките. Летният лагер, които се организира на място за всички малчугани, искащи да навлязат в магията на тениса, ни печели със сплотен тим от инструктори, страхотна база, детска площадка, съоръжения за тенис на маса, малък тенис, баскетбол и много зелени площи, където малките тенисисти могат да тичат на воля. За още инфо виж тук.

ПЛУВАНЕ

Второ, но не по важност, плуването е естествен синоним на летния сезон. То е изключително ползотворно за цялото тяло, има терапевтичен и лечебен ефект за редица гръбначни смущения и мускулни нарушения, тонизира, освежава и ни дава така необходимата доза абсолютен летен кеф. В София има много места, където ще ви обучат перфектно на основните стилове, а ако изпитвате дискомфорт или панически страх от водата, треньорите ще ви помогнат грижливо и търпеливо да свикнете с новото си водно обитание.

Плуването и водната йога се препоръчват силно и за дами, на които им предстои да стават майки, а при децата ефектите от него са не един и два.

Ако случайно не си окей с обществените басейни, а още те е страх да се пуснеш в открити води, то избери някой частен клуб или по-уединено място за първите си амфибия стъпки. Ето идея. Заслужава си, обещаваме!

ВОЛЕЙБОЛ

Ако още в училище си изпуснал момента с волейбола, то сега е перфектното време да му дадеш втори шанс. Подсказваме ти, че ако започнеш сега – ще хванеш един от любимите ни спортове в най-красивата му форма – плажен волейбол. И макар волейболът в зала и плажният да се различават, ние те съветваме за по-горещи летни емоции да заложиш на втория тип.

Освен че скачането и силните удари, особено от сервиз, освобождават необходимата доза адреналин и ендорфин в тялото, този спорт ще ти донесе много нови познанства и умение да работиш в екип.

Плажният волейбол, дори и чисто любителски, ще те запознае с основни стъпки в голямата игра, а мятанията по пясъка от двете страни на мрежата най-вероятно ще ти подействат изключително пристрастяващо. Напомняме също, че дамските екипи за плажен волейбол са едно от най-прекрасните спортни изобретения, а ако още не си се надъхал да се научиш – те съветваме да си пуснеш някое и друго видео в интернет с професионални плажни волейболистки. Безценно!

Докато се забавляваш със спортни занимания през лятото, не забравяй да предпазиш своята кожа. Идеи тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *