Нов джин в града

Разхлаждащият коктейл с „щипка“ кисело мляко на Вато Милчев грабна купата на Rustic Reserve Liqueurs

0 коментара Сподели:

Преди броени дни в София се проведе първото по рода си тайно състезание, в което знание и умения премериха едни от най-елитните бармани в столицата. Освен майсторство барманите демонстрираха стил и голяма доза креативност в приготвянето на вкусни и омайни летни коктейли, чиято основна съставка бе новата българска марка джин-ликьори Rustic Reserve.

Участниците имаха на разположение два последователни дни, в които да представят своите пивки идеи. В първия ден задачата на барманите беше да приготвят класически коктейл с избрани напитки на марката, като след представената презентация членоветена журито – Николай Веселинов, Драгомир Иванов, Йордан Иванов и Борислав Банев, определиха петимата финалисти. Участниците разполагаха точно с 24 часа, за да се запознаят с продуктите на Rustic Reserve и във втория кръг на състезанието всички се представиха отлично. Както обикновено е във всяка игра обаче, първото място е едно и то бе завоювано от таланта, професионализма и креативността на Вато Милчев, главен барман на Dsquared2 Bar. Авторският коктейл, с който Вато Милчев спечели журито, беше

напълно изненадващ микс от изцяло български продукти, сред които присъстваше и „вълшебна доза“ кисело мляко, а резултатът – една перфектна комбинация от всички задължителни точки,

или по-точно казано, презентация, баланс, вкус, цвят и впечатляващ външен вид.

Разбира се, състезанието продължи със специален коктейл, на който всички присъстващи се запознаха с тънкостите при добиването и консумацията на плодови джинове. Тази тенденция добива все по-голяма популярност по нашите ширини и, струва ни се, има защо това да е така. Трънковият джин Rustic Reserve например, известен в Англия като Коледен ликьор, се приготвя от диви български трънки, като за постигането на перфектния му вкус плодът се накисва в леко подсладен джин, престоява три месеца, след което полученият ликьор се бутилира и сервира като диджестив на коледната трапеза. Естествено, напитката е с изключително приятен вкус и може да се консумира целогодишно, било то като част от коктейл или като дълго питие с тоник и лед.

Историята на джин-ликьорите Rustic Reserve всъщност започва през 2017 г. Тогава излиза първата им партида като резултат от сътрудничеството между британската бизнес дама Барбара Пейдж-Робъртс и агробизнес компанията „Агротайм“. Важната новина в случая е, че лимитирана серия на напитките се предлага на българския пазар. Може да избираш между вкусовете на трънковия джин, направен с брани на ръка диви трънки, и специфичния дренков джин с дренки от овощните градини на „Агротайм“. Без значение дали ще опиташ малък диджестив, коктейл или ледена напитка с тоник, наслади се на още нещо българско и „пипнато“, с което можем да се похвалим.

След един хубав коктейл, виж какво можеш да посетиш из София през юли.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *