10 емоционални, а не материални подаръка, с които да зарадваш близките си

Силните емоции и приятните спомени са най-добрият подарък

0 коментара Сподели:

В съвременния свят вещите все по-малко имат значение – важни са споделените вълнуващи мигове. Подобни преживявания помагат за отваряне на съзнанието, разширяване на кръгозора и най-вече за едно незабравимо страхотно прекарване. Всеки миг обаче е много по-забавен, ако е споделен с правилния човек.

Предстоящите празнични дни предлагат свободно време и чудесен повод да си подарите доза емоции с най-близките.

Предложенията по-долу са актуални – можете да ги резервирате веднага с помощта на платформата за преживявания Wishio.

Ето какви преживявания можем да си подарим с близките:

Романтична вечеря на тъмно

Ако все още не сте пробвали несравнимата романтика на вечерята в абсолютен мрак – кога, ако не сега? Тъмнината изостря всички сетива, като променя изцяло възприятието за вкусове, аромати и звуци. Вечерята на тъмно включва 5-степенно фюжън меню, напитки по избор от селекция вина, както и музикална изненада, която допълнително ще разтопи сърцето на любимия човек.

Изследване на реки и пещери

Ако вече не ви е достатъчно просто да гледате пътешествия по научнопопулярните канали, сега е моментът да се впуснете в едно вълнуващо приключение: преодоляване на водната стихия и опознаване на планинските пътеки. Експедицията включва каяк, посещение на пещера „Проходна“ и спирка в скалния манастир „Света Марина“ – общо 3 дни и 2 нощувки, изпълнени със спиращи дъха гледки като за истински изследователи.

Всичко това при спазени мерки за сигурност, под надзора на квалифицирани инструктори.

Направи си натурална козметика

Най-силният световен тренд през последните години е натуралната био козметика. Ако искаш да научиш всичко за етеричните масла и приготвянето на натурални козметични продукти – в тази работилничка имаш възможност. Уъркшопът също така включва изработването на хиалуронов флуид и подхранващо масло за лице с фини настройки в рецептата, напълно отговарящи на твоите лични нужди. Едно потапяне в света на висококачествени студенопресовани масла, потентни билкови екстракти и органични флорални води, на което просто не можеш да устоиш.

Автомобилно състезание за двойки

Вечният спор кой е по-добър шофьор, може да намери своя отговор веднъж завинаги, благодарение на Ива Русинова. Състезанието за двойки се провежда на автомобилна писта със специален болид, а правилата са елементарни:

всеки от двамата изминава определено трасе с препятствия за време с цел да натрупа минимален брой наказателни точки.

Победителят получава възможност да се наслади на две шампионски сесии в дрифт такси, а победеният става част от техническия екип, който обслужва автомобила на шампиона между двете сесии. Звучи забавно, нали?

Дегустация на коктейли

Искаш да обиколите света, без да се налага да минавате нито една граница? Отговорът е околосветско пътешествие с чаша в ръка, без да напускате дома. Точно така – коктейлна дегустация с гост-барман в посочена от вас дестинация. Всеки гост получава специална напитка при започване на презентацията, а барманът лектор нагледно обяснява в детайли как се приготвят пет различни коктейла с вкусове от различни краища на света. Също така показва основни трикове и техники за създаването на напитките, така че един вид се съчетава полезното с приятното.

Уроците на театъра

За всички ценители на театъра идва едно предложение как да се насладиш още повече на любимото ни сценично изкуство – театрален урок във Fusion Academy. Театърът ни учи на много – разкрива ни нюанси в човешките отношения, тайните на вътрешното Аз, предава знания за света, както и кои сме и кои бихме могли да бъдем. В чисто практично отношение обаче с това въведение в света на изграждането на роли и импровизациите ще придобиете способност за темпо, нива на общуване в различни ситуации, както и увереност за презентиране. Все качества, полезни във всяка сфера.

Конна езда и грижа за животните

Винаги си мечтаел да си каубой, корава уестърн мацка или просто обичаш кончета? Това е твоето приключение – един незабравим ден сред животните в ранчо „Ел Пасо“. Преживяването включва грижа за животните, ездачно изкуство, хвърляне на ласо, изобщо всичко, което си гледал само по филмите. А по стара каубойска традиция денят завършва с най-вкусната храна направо от фермата.

Както е казал Уинстън Чърчил, „Нито един час от живота не е пропилян, ако е прекаран на седлото!“.

Принцеса за един ден

Всяка жена трябва редовно да получава един специален ден само за себе си – няколко часа, изпълнени с удоволствия, достойни за истинска принцеса. Този пакет включва традиционен тай масаж с масла на свещи в продължение на 55 минути, рефлексотерапия на стъпала и терапия за лице със злато и коприна с продължителност 45 минути и елементи като почистващ масаж с копринени пашкули, златна маска и масаж на лице с био екстра върджин кокосово масло. За финал – напълно в азиатските традиции всяка принцеса получава тайландски чай със специален ритуал за релакс след процедурите.

Творческо писане с Рене Карабаш

В писането ставаш по-добър единствено и само с повече писане, но доза съвети и менторски наставления никога не са излишни. Този курс предлага индивидуални уроци от писателката Рене Карабаш, носителка на не една и две литературни награди, която в няколко работни срещи ще сподели своя опит и умения, за да създадете своя авторски шедьовър. За да е вдъхновението пълно, работните срещи се провеждат в уютна и приятна обстановка – творческо пространство в центъра на София. При желание, срещите могат да се проведат и онлайн.

Винената дегустация на Заара естейт

Няма по-вълнуващо преживяване за ценителите на доброто вино от дегустация на сортове, отбрани с любов и въодушевяваща страст от стари винари, докато се разказват легенди сред природата на Сакар планина.

Трите дни на тази сомелиерска одисея включват посещение на 5 винарни и 4 забележителности в района,

плюс беседи и дегустации – всяка с опитване на 3 вина и антипасти. През останалото време вино пътешествениците разполагат с релакс зона: закрит топъл басейн, джакузи, сауна, парна баня, солна стая и различни видове масажи. Ето това вече се казва екскурзия!

Още идеи за подаръци има тук. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *