13 кофти подаръци, които никой не заслужава

Какво никога, никога, никога не трябва да се подарява на никого

0 коментара Сподели:

Подаръците са бичът на Коледа, но нека не боли чак толкова. Да запазим елементарна човечност при спазването на тази традиция – нека не си подаряваме нищо от този списък. Без значение дали става дума за офисната сикрет санта, домашна размяна на дарове или най-лошия вариант – романтичните размени на вещи, тук сме компилирали големите не-та на подаръчната индустрия. Не сте длъжни да сте съгласни с мнението ни, но подарявайте на свой собствен риск. Кармата е кофти кучка, която тъпкано ще ви го върне.

Ето кои типове подаръци е за предпочитане да избягваме:

Кофти чорапи

Освен ако не пазаруваш за краен хипстър, фешън фрийк и Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова, по-известна като Пипи, чорапите не са подарък. Особено евтините. Точка.

Кофти книга

Книга сама по-себе си е не много оригинален подарък, защото разкрива, че имаш фантазията на зелената еуглена и си отделил време за мислене по темата, по-малко от Гугъл търсене. Освен ако човекът не ти е продънил тъпанчетата за въпросната книга. Ама честно, колко често се случва това?

Кофти филм

Имало е период в историята, когато DVD-то е било най-гъзарският подарък на света.

Тогава е имало още динозаври – не на обложката, по улиците. Сега даже и да ти дадат диск с филм, можеш само, както казват бакшишите, да си го биеш у главата. 

Кофти бельо

Само едно нещо бие чорапите по кофти фактор и то е несекси бельо, особено с коледна щампа. Гащите са гащи, те не заслужават да бъдат опаковани в подаръчна хартия. Освен ако това не е особено извратена и несмешна шега.

Кофти надпис с Т-шърт под него

Фланелка с надписи само по себе си дъха на нафталин. Шансът пък да уцелиш послание, което да накара получателя да джизне, е почти колкото да спечелиш пари от търкане на талон. Направо по-добре дай едно билетче за лотария – поне има минимална надежда за успех.

Кофти козметика

Първо, всеки си е свикнал с нещата, които използва. Второ, най-вероятно не знаеш и не искаш да подозираш проблемите на кожата и косата, с които човекът се бори ежедневно. И трето, най-основно: сериозно ли? Козметика? Седни, помисли още малко и повече не се изказвай неподготвен!

Кофти карта за подарък

Подаръчен ваучер е чудесен сейф вариант, ако си пълен тъпан или не познаваш достатъчно добре обекта, за когото пазаруваш. Рекламите тръбят, че така „подаряваш право на избор“. Истината е, че чудесно отбиваш номера. Трябва да внимаваш обаче магазинът да е правилният.

Разликата е като между секс, просто секс, страхотен секс и такъв по задължение.

Кофти играчка

От време на време някой получава гениален факс сигнал в опит да избере играчка за дете, домашен любимец или нърд. Резултатите обикновено са подарък тип кокалче за сиамка или пъзел за възраст 2-3 години… за тийнейджър. Също така важно уточнение: Супермен и Айрънмен не са един човек. Ант-Мен пък съвсем.

Кофтикрафтърство

Странна мода се шири сред хората с две леви ръце – те редовно се опитват да зарадват близките с някое собствено произведение. Това е шамар плюс обида за получателя – освен че получаваш тъп подарък, си длъжен да го носиш, за да ти се смеят останалите.

Кофтинамек

Книга за самоусъвършенстване „Как да не съм тъпо копеле“, хапчета за отслабване, гребен и самобръсначка за крака са крайно неприемливи подаръци. Ако искаш да кажеш нещо на някого

– стреляй, куме, в очи, недей да криволичиш по тъча!

Кофтистоки за бита

Приемаме, че макар и да живеем в най-бедната държава на Европейския съюз, всеки си купува консумативи и битова химия сам. Освен ако не е коледна тоалетна хартия, с която да покажем отношението си към празника. Това вече е смешно.

Кофтиджунджурийка

Никой никога в историята на Вселената не си е казал: „Е, знаеш ли за какво мечтая? На Коледа някой да ми подари рамка за снимка!“. В същата графа са химикалка, стъклени боклукчета, порцеланови грозотийки и всичко, което можеш да намериш в китайския магазин за левче в Люлин на Кооперативния пазар. Не, не и не!

Кофтикеш

Пари не се подаряват, освен ако не са достатъчно много да напълнят приятно плик. Разликата между това да подариш сериозен кеш и да набуташ в ръка няколко жалки банкноти е като между фиат и ферари: и двете идват от Италия, и двете са коли, но оттам нататък база за сравнение просто няма.

Не го мисли чак толкова много, тези тук са за душата.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *