14-дневното Хюга предизвикателство: внеси уют в дните до Коледа

Остават точно толкова до Коледа, нека се подготвим

0 коментара Сподели:

Знаеш ли какво е хюга? Естествено, няма точен превод, но можем да ти го представим като датския начин да се радваш на малките неща, онова специално състояние на ума. Това са случайните срещи с приятел, танцът на светлината, добре прекараното време. Любимите ти вълнени чорапи и старият пуловер са хюга.Свещите, пукащият огън, приглушената светлина, изключеният телефон, играта на карти, домашният хляб и купища меки възглавнички.

Тази година обръщаме поглед към хюга – датското изкуството да се наслаждаваш на живота и да откриваш щастието в малките неща, благодарение на Carlsberg, в чиито бутилки откриваме удоволствието от нещо на пръв поглед малко и обикновено, но което прави моментите с близките ни хора наистина специални.

Нещо малко като всяко едно от тези 14 предизвикателства, които ти отправяме:

Изключи телефона си, преди да легнеш да спиш

Всички знаем колко вредна за съня е синята светлина, но невинаги се сещаме за последствията от непрестанното присъствие на технологиите до нас. Ако си създадеш навик да изключваш телефона си преди сън, ще забележиш подобрениев качеството му много бързо.

Организирай вечеря на свещи за семейството

Романтиката на споделеното време винаги топли по-дълго.

Така и така прекарваме все повече време вкъщи и конвенционалното става скучно, защо не разнообразиш вечерята със загасени лампи и запалени свещи?

Изпий по кафе с колегите си

В сегашната ситуация дори на конферентен разговор се брои. Идеята тук е да отделиш време от работния си ден, в което, вместо да се притесняваш за натрупаните задачи, да освободиш съзнанието си от стрес и да споделиш времето с други.

Добави зеленина из дома си

Цветята винаги ни карат да се чувстваме по-близо до природата, а какво по-уютно от растящ живот?

Направи торта

Четири яйца, две чаши захар, щипка любов и добро настроение. Пусни музика, хвани домашния любимец за предните лапи и изпечи сладко изкушение.

Излез на вечерна разходка, като оставиш телефона си вкъщи

Има нещо крайно освежаващо в сезона и това е чистотата на острия зимен въздух.

Както се очертава, излизанията ни ще бъдат ограничени до минимум. За да разтовариш ума си от напрежението, остави телефона на масата и излез след вечеря за тонус и спокойствие.

Сготви вкусна вечеря с любимите си хора

Денем домът ни е хоум офис, фитнес и класна стая, а вечер…  Нека бъде изискан ресторант, в който ти и семейството ти сте майстор готвачи.

Почети книга с топла напитка в ръка

Олицетворението на хюга – уют, спокойствие, радост.

Дръпни завесите и се наслади на естествената светлина

Слънчевият поздрав е една от основните йога практики, и то ненапразно. Сурия Намаскар е поредица от асани, които стимулират тялото и ума ти. Това красиво „здравей“ ще ти помогне да се раздвижиш и приближиш до вътрешното си аз.

Запали свещ и напиши на хартия списък с неща, за които си благодарен

Ако превърнеш изразяването на благодарност в ежедневен навик, ще забележиш ясна промяна в настроението си. С действие като това привличаш най-високите вибрации към себе си и Вселената ще ти отвърне със същото.

Покарай колело и се наслади на природата

Не е всемогъщ лек, но силата й определено се усеща. Като градски хора често се отдалечаваме от нея, а връзката ни определено трябва да е по-силна.

Вместо да бързаш да разтребиш след вечеря, дай си малко време

„Бързаш, няма време“ може би не е най-правилната сентенция, по която да се случва ежедневието ти. Да се насладиш на момента е една от основните концепции на Хюга. Датчаните определено разбират от това, както и от бира. Най-добрият пилзнер от страната на минусовите температури с плътен вкус и харизматичен характер Carlsberg е точното допълнение към хюга вечерта.

Пусни си любим филм, сгушен в меко и топло одеяло

Идва най-магичното време от годината, с най-стоплящите филми и най-меките одеяла вече са прилежно подредени до дивана. Наслади им се!

Излез навън и наблюдавай изгрева или залеза

Покрив, тераса, двор или капандура – отвори си един Carlsberg, облегни се на стола и остави цветовете, с които природата обагря небето, да те завладеят. Наздраве, или както е на датски – Skål!

Ето тук има 10 филма със Скарлет Йохансон.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *