2020: годината, която дори списание Time задраска

Провокативна корица обяви годината за най-лоша на всички времена

0 коментара Сподели:

Списание TIME пази хиксовете на корица за особено важни случаи: досега тази „чест“ са получавали личности като Саддам Хюсеин, Осама Бин Ладен и Адолф Хитлер, а също събития като атомните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки. Да, точно така – 2020 се класира точно в тази компания. Макар че бледнее на фона на ужасяващи години даже и в близката световна история, 2020 без съмнение е бичът на съвремието.

Най-голямото световно нещастие, с което нашето поколение се е сблъсквало. Все пак, за да помниш испанския грип, трябва да си на възраст над 100, а ако в паметта ти са живи ужасите на Втората световна война, значи си поне осемдесетгодишен. Дотук ковид пандемията отне животите на приблизително 1,5 милиона души по целия свят, така че смело можем да я обявим за най-страшното глобално бедствие в модерната история. Няма държава, няма сектор, няма личност на света, която да не е засегната от корона вируса.

С характерната си ирония ето как TIME обобщиха годината:

„Ако 2020 беше постапокалиптичен филм, сигурно щяхте да го спрете след 20-ата минута. Тази година не беше пълна с напрежение, както са измислените истории за апокалипсиса. Вместо това беше пълна с болка и изобилстваше от вбесяваща тъпота. Изведнъж дневният режим се оказа най-големият враг на всеки от нас. И това с едно непрестанно усещане за безсилие. Такова, каквото светът не е виждал от края на 30-те насам.“ И допълват:

„Кое е най-важното нещо, което научихме през 2020 обаче? Забавихме оборотите. Убедихме се кои са важните неща в живота: здравето, семейството и приятелите. Също така това да се изслушваме и да играем бордови игри. Една нищо и никаква разходка вече е повод за безкрайно щастие. Вече отново забелязваме залезите. И когато един ден ще можем да седнем да вечеряме навън, на маса с приятели, всички ще вдигнем наздравици по случая. Защото вече ще знаем колко голямо щастие всъщност носят малките неща!“

Никой не може да го каже по-добре.

Ето 10 филма, които да те заредят с позитивизъм.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *