5 филма по книги, които нямаме търпение да гледаме през 2018

"Книгата е по-добра." Дали?

0 коментара Сподели:

Според скорошно проучване екранизациите на книги правят повече пари. Разбира се, всеки книжен плъх ще каже, че „книгата е по-добра”, но винаги се изкушава да погледне какво предлага Холивуд.

Да вдигнат ръце всички онези, които предпочитат първо да прочетат книгата и след това да се насладят на адаптацията ѝ на големия екран! Да вдигнат ръце и онези, които гледат филма и нямат търпение да прочетат романа по него! Защото и двете изкуства се допълват и няма и капчица срам в това да обичаш едното повече.

Ето няколко екранизации, които чакаме с нетърпение в киносалоните до края на годината и у нас:

1. „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” (Дж. К. Роулинг)

Безспорно това е един от най-чаканите филми от всички фенове на Хари Потър и неговата вселена.

От една написана за учебник книга може да излезе цяла една поредица филми, която да очарова и озадачава още и още зрители.

Втората част от поредицата „Фантастични животни” отново предлага симпатичния експерт по чудати същества Нют Скамандър (който според Джоан Роулинг е автор на учебника). Той трябва да се пребори със злия магьосник Гринделвалд. А филмът предлага и още един бонбон за очите – Джъд Лоу като младия професор Дъмбълдор.

2. „Малкият непознат” (Сара Уотърс)

През 2009 година Сара Уотърс пише „Малкият непознат”, а у нас романът е преведен от небезизвестния Милен Русков.

Този готически роман пресъздава призрачно английско имение от 1940 година.

Доктор Фарадей е извикан в зловещата провинциална къща, за да прегледа една от прислужниците, но в хода на сюжета трябва да помага и на други членове на домакинството. Призракът на малко момиченце също заплита доста мистериозни случки.

3. „Маугли” (Ръдиард Киплинг)

Въпреки множеството екранизации и анимации още една адаптация по „Книга за джунглата” никак няма да навреди. Даже напротив.

Историята на изоставеното в джунглата момче, отгледано от вълци, този път ще бъде инжектирана с голяма доза екшън.

Освен това през есента очакваме в този филм по класиката на Ръдиард Киплинг да бъдат включени и гласовете на Кейт Бланшет и Бенедикт Къмбърбач.

4. „Момичето в паяжината” (Давид Лагеркранц)

Продължението на криминалната трилогия „Милениум“ на шведския писател Стиг Ларшон е международен хит. Четвъртата част обаче е под авторството на Давид Лагеркранц (Стиг Ларшон почина през 2004 г.). Сюжетът отново събира журналиста Микел Блумквист и татуираната хакерка Лисбет Саландер.

Този път се намесват и шпиони от Агенцията за национална сигурност на САЩ.

За да се защити от хакери, от издателския екип разкриват, че Лагеркранц е работил на компютър, който не е свързан с интернет, а в кореспонденцията екипът е използвал кодови думи. Очаква се премиерата у нас да е в края на октомври.

5. „Гринч” (Доктор Сюс)

Създателите на „Аз, проклетникът” се впускат в тази коледна класика по книгата на прочутия детски автор Доктор Сюс. Филмът с Джим Кери преди години прави Гринч познат и у нас.

Създанието Гринч мрази всички и иска да съсипе Коледата, но дали ще успее, ще разберем през декември в кината.

Още книжни класации и коментари виж тук.

Виж и 5 филма на Уес Андерсън, които си заслужават вниманието.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *