Най-добрият приятел на коктейла идва от Финландия

Кристалночистата едноименна водка е универсалната алкохолна напитка

0 коментара Сподели:

Ненатрапчивият характер на Finlandia я прави подходяща за всякакви коктейли и поводи. Напук на популярното мнение, водката има мирис и вкус, просто се изисква известна доза софистицираност, за да я оцениш по достойнство. Друг важен критерий, по който разбирачите степенуват водките, е спрямо суровините, от които са направени. Имаме примери за напитки с лейбъл vodka, дестилирани от пшеница, ръж, картофи, царевица, че даже и грозде. В случая на Finlandia обаче тайната съставка носи името Suomi –

специален сорт златен ечемик, който расте от най-чистата почва в дивата природа, сред прозрачен въздух и под незалязващи слънчеви лъчи 72 дни в годината.

Той придава на любимата напитка онзи отличителен, свеж характер.

Друга ключова съставка във Finlandia обаче е водата. Неслучайно самата дума „водка“ произлиза от славянската дума „вода“. Старите майстори имат теория, че водата е душата на всяка алкохолна напитка. Колкото по-чиста, толкова по-меко е питието в резултат. Вече 50 години Finlandia се прави по един и същи начин: с богата на минерали ледникова вода, направо от извора Rajamäki, естествено пречистена от ледникови морени, създадени преди 10 000 години от оттеглящи се ледници.

Тази вода, перфектно филтрирана от самата природа, прави Finlandia именно Finlandia – придава ѝ нейния отличителен вкус и ароматен характер. Също така марката олицетворява финландския дух за живот в хармония с природата и модерна технология за дестилация, които работят ръка за ръка със стриктно спазване на процесите и суровините в производството.

Както всеки барман ще потвърди, водка Finlandia е най-добрият приятел на коктейла.

Универсална като вкус и с неподправена природна енергия, тя обогатява плодовите и билкови съставки в коктейла, като подобрява техните характерни нюанси. Това вече 50 години я превръща в предпочитана водка сред премиум марките по цял свят.

Любителите на коктейли пък я смятат за най-подходяща при домашна миксология. Ако и вие сте сред тях, водка Finlandia ви предлага цяла серия страхотни, изпитани рецепти за коктейли на този линк.

Разходка по ул. Цар Иван Шишман

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *