The Queen’s Gambit: горещи истории от Студената война

Новият сериал за корави момичета е с шахматна тематика

0 коментара Сподели:

Вече имаме нова любима актриса и тя се казва Аня Тейлър-Джой. След като ни впечатли във викторианската комедия Emma, американско-аржентинско-британската актриса окончателно спечели сърцето ни с тази Netflix драма със сетинг Студената война и основна тема

трансформацията на момиче без бъдеще в най-голямата шахматна гросмайсторка в света.

Началото на минисериала приковава на секундата – виждаме главната героиня Бет Хармън в лъскав шейсетарски парижански хотел, докато се бори със смазващ махмурлук с хапчета, в отчаян опит да събере достатъчно мозъчни клетки, колкото да избута предстоящата си – спойлер – среща пред шахматната дъска.

След този тийзър какво да очакваме от историята, се връщаме години назад, обратно на старта. А именно: тъжно сиропиталище в средата на Кентъки, където бъдещата гениална мацка все още е просто бягаща от реалността тийнейджърка.

Без да си поставя за цел да ни изненадва с обрати, това задълбочено керъктър стъди прави точно това, което създалите му са си поставили за цел – предава тежкия път нагоре в едни отношения и надолу в други, който всеки гений извървява.

Свръхталантът е дар и проклятие, както всички за пореден път научаваме,

докато следим перипетиите на Бет Хармън.

Режисьор и на седемте епизода е Скот Франк, който обра награди и овации с последния си сериал Godless, а също така завинаги ще остане в историята като сценарист на класиките Minority Report и Out of Sight. Философията му е, че минисериалът трябва да е филм, само че по-дълъг и пълен с детайли. THE QUEEN’S GAMBIT определено носи точно това усещане – ако всички филми бяха такива, още щяхме да ходим на кино. Кинематографично удоволствие от най-висока класа до последната секунда!

Страшни приказки за мрачни вечери

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *