У дома за Хелоуин: лесни костюми и филмите, от които са вдъхновени

Хелоуин настроението може да бъде създадено и вкъщи

0 коментара Сподели:

С оглед на обстановката в държавата всички сме натъжени от факта, че ще трябва да прекараме един от най-цветущите празници вкъщи. Маските, които носим в ежедневието си, може вече да ни карат да се чувстваме странно, но не предават духа на Хелоуин както трябва. Все пак една от най-значимите традиции на 31 октомври е обикалянето по софийски клубове с надежда да спечелим награда за най-добър костюм. Вместо да захвърляш идеята си за забавна премяна в събота вечер, споделяме нашата идея за готин Хелоуин вкъщи.

Ето пет филма и пет лесни костюма, вдъхновени от тях:

Жълтия халат от банята превърни в импровизиран дъждобран

Знаеш много добре за кой филм говорим. Малкият Джорджи от „То“ превърна дъждобрана с най-слънчев цвят в синоним на емблематичния филм. Разбира се, ако някъде държиш костюм на клоун, можеш да бъдеш и Пениуайз, но това е странно, моля те, изхвърли го.

Раираният червено-син пуловер те превръща във Фреди Крюгер

„Кошмари на Елм Стрийт“  е хорър класика. Макар с остарели ефекти и доста преиграване, филмът още изправя косъмчетата на врата ти. Главният действащ герой пък е лесен за дегизиране, така че не се колебай!

Не е задължително да показваш главата си през вратата, за да си Джак Торънс

Вярно е, че много малко хора могат да се похвалят с експресивните вежди на Джак Никълсън, но героят му в „Сиянието“ е толкова фрапиращ, че всеки ще познае емблематичния му тоалет – дънки, синя карирана риза и червено яке.

Сложи си лошо направена маска на Уилям Шатнър и си пусни „Хелоуин“

Кошмарният филм на Джон Карпентър има легион от последователи, а Джейми Лий Къртис играе ролята си феноменално. Няма по-тематичен филм, с който да отпразнуваш нощта на  31 октомври.

Екзорсистът в леглото

Ако пък наистина не можеш да си представиш да станеш от леглото и да вложиш усилия в днешния ден, една стара нощница и купа грахова супа те пренасят в ужасяващия свят на обявения за най-добър хорър филм на всички времена – „Екзорсистът“.  Ако на пръв поглед невинната Рейгън Макнийл е повлияла по някакъв начин на детството ти, е, значи споделяме съдба.

Ако тези филми не ти стигат, тук сме ти подготвили 20 нови хорър заглавия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *