Borat 2: нелепи ситуации, социална сатира и невероятни простотии

Втората част на комедията шокира с много неща, най-вече с бг реплики

0 коментара Сподели:

Borat е едно от най-смешните неща, правени някога, а Subsequent Moviefilm сериозно вдига летвата. Или дълбае още повече по-дъното, зависи от коя страна на мнението за Саша Барън Коен си застанал. Английският комик има таланта да не оставя нито един зрител безразличен – или силна любов, или нетърпима омраза: това са двете крайности в оценките за творчеството му. Аз лично ревах от смях. Доналд Тръмп пък (шокиращо) е нарекъл Borat „несмешен“. Напълно очаквано, защото той е сред основните таргети на филма и със сигурност има по-различно мнение за пранковете.

Ако все още не си гледал Borat 2, имам само две думи: „Какво още чакаш?!“.

Продължението, макар и една идея по-слабо от оригинала, няма да разочарова феновете с чудесна колекция от нелепи ситуации, социална сатира и поради липса на по-прецизен термин – невероятни простотии. Историята е разказана в пълното заглавие, а именно Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

След провала на предишния филм заварваме Борат Сагдиев в неизгодна позиция – той е понесъл тежко наказание за безпрецедентното уронване на имиджа, който Казахстан получава в следствие на първата продукция. Цялото му семейство го отритва. Остава му единствено 15-годишната дъщеря Тутар – стара мома (по местните стандарти) с отвратителен характер. В ролята, както най-вероятно вече знаеш (освен ако не си бил в болница с усложнения, за което съжаляваме),

избухва нашето момиче Мария Бакалова.

Едва на 24, прясно завършила НАТФИЗ и снимала едва няколко филма досега, актрисата прави роля от световна класа, която в ревюто на IGN описват като „находката на филма“, Los Angeles Times наричат изпълнението й „невероятно, пълно с щура енергия и докосваща достоверност“, а самият Саша Барън Коен твърди, че ще лобира Мария Бакалова да получи номинация за „Оскар“ през 2021.

Мария Бакалова спечелва ролята съвсем честно, с кастинг измежду безброй много претендентки. После в продължение на една година няма право да обсъжда дори с най-близките си какво точно снима в Лос Анджелис, което води до слух в средите, че е започнала да работи в порно индустрията. Сега обаче, след запомнящи се гостувания при Джими Кимъл и кой ли не, Мария Бакалова е най-големият повод за гордост на всеки българин, защото макар героинята й да е от Казахстан, тя говори на езика на Вазов. Е, не точно със същите думи. Тутар поднася и най-големия лаф на екран във филма: „Are you a man? Show me you p***a!“.

Като всяка велика комедия Borat 2 не може да се разкаже, трябва да се гледа.

В момента целият свят говори за филма, така че няма смисъл да изчакваш. Смехът е гарантиран, освен ако не си Руди Джулиани. Той специално има за какво да плаче (нищо не разказваме заради спойлери, но сцената с него е, меко казано, скандална).

Разхождаме те из историята на Зона Б5.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *