Кои са тенденциите на есен-зима 20-21

И как да преобразуваме по-щурите във wearable outfits

0 коментара Сподели:

Papermag, Fashionphotography, Runway Magazine, Zimbio, Tagwalk

По традиция след хаотичните и забързани седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано нещата започват да се движат с обичайния си ритъм. След като наваксат със съня, модните критици се връщат на работните си места, за да направят дисекция на трендовете и да отсеят това, което си заслужава. Този сезон динамиката е малко по-различна и макар че ревютата се случиха по по-различен начин, има какво да се обсъди.

Както вероятно знаеш, колекциите за идващия есенно-зимен сезон, бяха представени още през януари/февруари – тоест преди светът да се промени и затвори в себе си. Въпреки това тенденциите учудващо сякаш са предвидили точно от какво ще имаме нужда. Снимките, които виждаме от ревютата, са с пълни редове, хората не спазват дистанция и това някак е странно в контекста на последните няколко месеца. Модата обаче изглежда изключително подходяща – силуети, материи, цветове сякаш са създадени точно за сегашните условия на живот.

А ето и главните замесени лица, които видяхме:

Исторически форми и силуети

Вятърът ни отвява в предишните векове – с ръкави и деколтета, напомнящи за музейни експонати. Alexander McQueen винаги е модна къща, вплитаща историческо вдъхновение в естетиката си, и тази година не е изключение. Fendi се обръщат за идеи към династията на Тюдорите, за да ни е топло на врата през ветровитите смразяващи дни (името на тази яка е Fraise). Очевидна е посоката назад във времето, когато монархиите са били повече, а усещането ни е, че дните не са били толкова турбулентни, защото са преминали.

Погледът към миналото винаги идеализира ситуацията, която вече е решена.

За по-ежедневни версии този тренд вече виждаме по магазините – буфан ръкави, набрани рамена и високи яки ще ти гарантират визия в крак с модата.

Натурална, земна палитра

Когато имаме нужда от стабилност и увереност, можем да се обърнем не само към миналото, но и към природата. Двете тенденции се допълват в този смисъл. Винаги чудесен пример за земни тонове в колекциите си е къщата Hermes, oт която са прецизирали топлото бежово до съвършенство. Тук идват щипка различни принтове и жакарди, които върху пуловер или вълнен панталон напомнят за 70-арски тоалети.

Хармоничното съчетаване на подобни тонове тези дни е толкова лесно.

При нужда от вдъхновение разгледай някое от ревютата на Tod’s и Michael Kors или необятните цветни палитри в Pinterest. Без съмнение – тъмно горско зелено ще виждаме навсякъде този сезон.

Прагматична функционалност

Тук не става въпрос само за карго панталони и големи джобове. Последните няколко години големите модни къщи все повече обръщат внимание на устойчиви материи и дрехи, които могат да бъдат носени по няколко различни начина. Тази тенденция е ясно видима в аксесоарите за новия сезон – раници с вградени USB портове и батерии, якета, подходящи за офиса и за ски пистата. В началото, когато марките само потапяха пръсти в тази посока, се забелязваха модели, в които само елемент от работното облекло е взет и залепен върху някой дизайн, за по-индустриален стил.

Тази есен-зима определено е стъпка към все по-устойчиви и обмислени модели,

които наистина да са прагматични. Някои материи са взети директно от спорта, но използвани в елегантни предложения.

Луксозни дрехи за релакс

Роклите, които някои модни къщи представиха през януари, изглеждат адаптирани към хоумофис реалността, в която заживяхме. Кройките са леки, ефирни и изключително комфортни, но биха изглеждали зашеметяващо на видеоконференция. Силуетите са по-дълги и широки, подходящи за всеки тип фигура. Платовете са нежни и галещи кожата, почти напомнящи дрехи, в които можеш да заспиш.

Огромни… обувки

Наред с дрехите, обувките също претърпяват своята модна метаморфоза. Тази есен виждаме завръщането на платформите, грубите подметки, гумените ботуши и високите тесни такива. Обувки с вериги и смели принтове. Едно е сигурно, този сезон има за всекиго по нещо, че даже и туристически обувки като част от градския аутфит. Точно затова марката Togoshi, която можеш да намериш в obuvki.bg, се отличава със смелите си принтове, ярките цветове, масивните подметки, металическите елементи и контрастните връзки, за да покаже, че обувките не трябва да бъдат просто допълнение към визията, а могат да бъдат основният ѝ елемент.

Те са създадени, за да те предизвикат да се позабавляваш с модата и тенденциите

и със сигурност ще разнообразят всяко облекло до степен на пълна разпознаваемост.

В заключение – тази година виждаме повече поли и рокли, отколкото панталони. Полите са дълги, а панталоните – широки, оувърсайз и издължаващи силуета.

Дали тази година няма да маркираме края на тесните дънки?

(Бел. авт. – да, моля!)

Забелязваме повече монохроматични аутфити и по-малко принтове и шарки, а текстурите стават все по-интересни и привличащи окото. Особено интересни неща се случват в плетените дрехи, което е иновативно и обещава топли зимни дни.

Тези песни са писани за известни личности.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *