Уиски във висока чаша: Highball коктейлите на сезона

Keep Walking Sofia

0 коментара Сподели:

„Предстоеше ни още много път. Но какво от това, пътят е живот“ – казва Джак Керуак. А Johnnie Walker ни припомня, че да пътуваш е по-добре от това да пристигаш. Особено когато го правиш с коктейл с уиски! Този септември следваме стъпките на Johnnie, изпивайки жадно последните капки от лятото и изследвайки живота със свеж огън по устните. Вкусът на настоящето, който опитваме и на Sofia Summer Fest този месец

– епицентър на хедонистично земетресение!

Като част от Highball tour by Travel cocktails ще се насладим на новата походка на Johnnie Walker: по-цветна, по-разчупена и в унисон с новия начин на консумация: уиски коктейли във високи чаши (Highballs). Новата линия на Johnnie Walker докосва приключенеца в нас. Онзи, който е готов да плува в непознати води. И понеже новото означава пътешествие, този месец следваме спирачната диря на Travel Cocktails и Павел Памукчиев – съвременен алхимик, който носи короната на World Class в Берлин и по време на световния шампионат сервира България в чаша Johnnie Walker Highball.

Най-великите неща в живота започват с висока чаша, пълна догоре с лед. Този месец пътуващият бар Travel Cocktails дърпа ръчна на територията на Sofia Summer Fest и в сърцето ни. При това с уникалните Highball коктейли с вкуса на Johnnie Walker. Дългите напитки, чийто първообраз от началото на ХХ век е миксът скоч&сода, стават все по-популярни, а ние нямаме търпение да се насладим на бленда от любимото ни уиски и съставките, допълващи неговия характер. Вдъхновени от Ню Йорк, Рио, Лондон и Кейптаун,

ето кои са четирите уникални коктейла, които ще разлеят света по небцето ни.

JOHNNIE & PEACH


Вдъхновен от града, който никога не спи – Ню Йорк, Johnnie & Peach е модерният прочит на старата любов между уискито и прасковата. Коктейлът ни качва нависоко. Толкова, че от ръба на чашата се пренасяме на ръба на Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг и Бруклинския мост. Дързък и цветен като мегаполиса!

JOHNNIE & LEMON

Огнените изгреви на Копакабана горят в чашата ни, а коктейлът интерпретира динамиката на самбата, настроението на bossa nova и безкрайната енергия на фестивала в Рио.

JOHNNIE & ELDERFLOWER

В него пулсира динамиката на Лондон. Усещаме аромата на капки летен дъжд върху асфалта, свежестта на неспирния градски buzz и спокойствието на вечерните разходки по Темза.

JOHNNIE & GINGER

Екзотиката и културният микс на Кейп Таун, пиперливата пикантност на Атлантика, сладката тръпка от обяздването на вълните и уханната прохлада на нощния бриз – всяка глътка от коктейла е неповторима.

9 школи за езиково и личностно развитие в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *