Заедно за по-чиста планета

Art Against Plastic ни вдъхновяват чрез инициативата Recover Green

0 коментара Сподели:

2020 е годината, която определено ни показва, че планетата е изморена от нас. Все по-активните движения към устойчиво развитие са глътка свеж въздух в иначе тъжно изглеждащата действителност.

Днес те запознаваме c Art Against Plastic, които заедно с Нестле България организират Recover Green. Инициативата цели да насочи още повече вниманието на обществото към опазването на средата, в която живеем, и нейните природни ресурси, както и към насърчаването към едно по-природосъобразно ежедневие. Все пак инвестициите в технологии за природосъобразен бизнес вървят ръка за ръка с всекидневните действия, които всеки един от нас предприема с визия към едно по-зелено бъдеще. 

Кога се зароди идеята за Art Against Plastic и какво представлява платформата?

Art Against Plastic не е идея, а концепция.

През платформата целим да продаваме изкуство и функционално изкуство от различни артисти.

Чрез продажбите самофинансираме кампании по почистване на пластмасови отпадъци.

Какви бяха първите цели, които си поставихте?

Основната ни цел е да изчистим колкото можем повече отпадъци чрез кампаниите и да информираме обществото относно проблема.

Да ангажираме колкото може повече артисти да се включат в инициативата.

С какви дейности се занимавате на дневна база?

Изработвам керамични продукти, които предлагаме в сайта, спорт, разхождам Кари (кучето ми), готвя 🙂 Естествено, организацията на дейностите на Art Against Plastic също.

Какво може да направи всеки човек, за да живее по-природосъобразно?

Този въпрос има много различни отговори, въпросът е на какво е готов човек.

Естествено, на първо място би било да не изхвърлят боклуците си на земята. Следваща стъпка е сами да инициират почиствания, когато могат и искат, след което да ги оставят на определени за това места – контейнери за смет, като по възможност ги разделят. Въпросът обаче не се решава само с това – както знаем, чрез прането на синтетичните материи се отделят власинки, части от синтетичните нишки, които не могат да бъдат филтрирани от пречиствателните станции. В това число са и козметичните продукти.

Има неимоверно много начини, по които се замърсява околната среда, без дори обществото да подозира.

Колко е важно активното включване на големите корпорации в такива инициативи?

Големите корпорации имат главната роля и в двата процеса.

 Как стигнахте до партниране с Нестле България?

Взаимно.

Recover Green е инициатива, която по-скоро насърчава всеки от нас да почисти любимо кътче. Как увеличавате личната мотивация на индивида?

Когато нещо вреди на здравето ни, то само по себе си би следвало да е достатъчно мотивиращо за индивида. Все пак ние не извършваме нещо, от което сме облагодетелствани, а нещо, което предотвратява вредата върху живите организми на планетата, част от които сме и ние, хората.

Не мисля, че има по-добра лична мотивация!

Но естествено,  за тези на които им е нужна допълнителна такава, имаме подаръци, които раздаваме на най-активните – малки керамични декоративни вази, тениски и други предметни награди.

Кога ще се състои и как можем да се включим?

В определените дати отделете време и почистете любимо кътче, което е замърсено! Качете снимките и изхвърлете събрания отпадък на обособено място!

Recover Green ще се състои на 5 и 6 септември (събота и неделя). Идеята на инициативата е да мотивира хората да се самоорганизират – сами или с най-близките си, спазвайки всички мерки за безопасност, и да почистят кътче по свой избор. Линк към събитието можеш да откриеш тук, а формата за регистрация – на този линк. Всеки може едновременно да регистрира както само себе си, така и близки си, с които ще помогне в чистенето. Повече информация за самото почистване можеш да намериш както в описанието на формата за регистрация, така и в това на Facebook събитието.

Заедно можем да изчистим любимите си места, за да продължават да ни радват, без опаковки и отпадъци.

Каним те на остров Св. Анастасия.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *