9 изключително дразнещи навика за твоите колеги

Всеки офис има своите правила, но някои са 100% универсални

0 коментара Сподели:

Офисът се превръща в семейство, където се дразним на роднините си. Нормално е да те вбесяват хора, с които невинаги се радваш да си в една стая. Особено в почивните месеци, когато по презумпция на никого не му се седи особено много пред компютъра. Всеки шум напряга, всеки жест изнервя, всяка ситуация е потенциално взривоопасна. Ако правиш някое от нещата в този списък, може би трябва да преосмислиш позицията си.

Ето кои навици са универсално дразнещи за колегите:

ПОЛЗВАНЕ НА ОБЩАТА ТОАЛЕТНА ЗА ЛИЧНА ХИГИЕНА

Без значение дали си миеш зъбите, пръскаш се с тежък парфюм, правиш облак от лак за коса или просто се гримираш с часове пред огледалото, тоалетната е за всички. Коя е следващата стъпка, ако се чувстваш чак толкова у дома си – да се метнеш по потник и да се оригваш шумно ли?

А когато имаш път към морето

СПОДЕЛЯНЕ НА НЕНУЖНИ ЛИЧНИ ДЕТАЙЛИ

Всички сме правили секс, ходили сме на парти и като цяло сме се забърквали в ситуации, които не са за разказване. Офисът не е място за споделяне на брутализми. Даже и да си близък с някого от колегите, за целта има барове.

Пожали девствените уши на останалите.

ПИПАНЕ ПО БЮРОТО

Има дума за вземане на предмет, който не ти принадлежи и тя е „кражба“. Преди да ползваш нещо чуждо, трябва да попиташ. Иначе рискуваш да стане голям проблем за малък предмет. Нямаш нужда от това. Историята е доказала, че войни са се водили и за по-дребни тъпотии.

ЯДЕНЕ ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩА

По принцип работата и яденето е логично да се извършват в различни помещения, освен ако не сте готвачи в кухня. Иначе да се тъпчеш по време на среща от древен Рим насам не се приема за нещо симпатично. Също така солетите не са храна – или яж нещо с фибри, или пий вода и потърпи малко, няма средно положение.

ЯДЕНЕ ПРЕД КОМПЮТЪРА

Тук вече в сила влизат характерните правила на всяко офис миниобщество – в някои компании е прието да се яде набързо пред клавиатурата. На други места всеки звук от примляскване е еквивалентът на хвърлена в лицето ръкавица. При всички случаи обаче лук и чесън са голямо НЕ.

ПИСАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯ В КОРИДОРА

Да се влачиш по коридора, докато си пишеш по телефона, никога не е добра идея. Също така да блокираш врати, асансьори и ескалатори. Изобщо писането и ходенето са различни занимания. Няма да свърши светът, ако закъснееш една секунда с отговора, но пък може

да те блъсне камион или да изядеш някой шамар.

ШУМНА МУЗИКА ОТ СЛУШАЛКИ

Правилото с музиката е или я слушаме всички, или си я чуваш само ти. Ако шумът преминава една разумна граница, а стилът не е от най-лежерните, крайният ефект е натрупване на негативна енергия в колегите. Това никога не е добра идея за кариерното ти развитие.

КОЗМЕТИЧЕН САЛОН НАД КЛАВИАТУРАТА

Да се погледнеш в огледалото и да оправиш това-онова с няколко бързи движения е окей, но да се отдадеш на пълна промяна с опъване на мигли, скубане на вежди, епилиране на мустаци или бръснене на краката, вече минава определена граница. Все пак чувствай се като у дома си, но не забравяй, че си на работа.

ДА ХОДИШ ПРИ НЯКОГО, ВМЕСТО ДА ПУСНЕШ МЕЙЛ

В модерния свят общуването лице в лице е запазено за изключително специални случаи. Плюс това бизнес комуникацията в писмен вид намалява риска някой да обърка или забрави нещо, като после отрича грешката си. Пък и да отидеш без предупреждение на нечие бюро вкарва ниво на стрес като да ти звънне телефонът, докато си в тоалетната. Помисли върху това.

5 сериала, които да не изпускаме през август.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *