Синеморец в три лесни стъпки

Знаем, че искаш лято като никога досега, ето защо ти даваме няколко опорни точки и за това любимо място

0 коментара Сподели:

Синеморец е едно село почти накрай България и е от ония места, на които морето синее по един много особен начин, дето знаеш, че си си вкъщи. Не всеки е стигнал до това да се научи да го вижда и разбира, но то е толкова гостоприемно, че винаги успява да приюти всяка душичка, имаща нужда от покой и проста тишина. Тук спокойствието е толкова осезаемо, че плъзва по перцепциите ти, точно както би ти се искало. Ще си намериш мета разговори до сутринта, изгреви над поляните с конете и много усмихнати хора, които просто искат да споделят същата тая магия. Да обичаш Синеморец, да го познаваш до поредното и последното прашно смокиново дърво и да знаеш точно къде да хапнеш сладолед с нуга, ти дава едни малко по-различни „правомощия“ на човек бил, видял и усетил. Хората, които преживяват Синеморец, го споделят с малцина, но винаги дава едно особено усещане под лъжичката, когато откриеш друго човече, разбиращо твоите вълнения, сякаш си намерил още една сродна душа.

Разходката

Освен силни гледки и дълбочинни усещания има още случки, които да си причиниш, докато си там. Разходка по Велека с каяк е една от най-свежите и разцъкани опции. Бреговете на реката имат доста екзотичен и тропически вид заради всичките широколистни и увивни растения, бамбук и лонгозни гори, които оцветяват картинката по различен начин.

От юни до август е чиста проба щастие – тогава е цъфтежът на застрашената жълта водна лилия, още позната като бърдуче. Фауната е също толкова впечатляваща, но доста по-балканска и вместо крокодили можеш да срещнеш костенурки, жаби и риби.

Това е единственото място в България, на което морето залива реката.

Това е и единственото място, на което Велека се влива в морето и образува живо щастие.

Гледката към него е от ония, на които да заведеш най-любим човек или някой, когото тепърва учиш как се обича морето. Без значение къде е слънцето, колко се вълнува морето и дали вали, поглед към реката и морето от високо дава точно ония вдъхове спокойствие и топлина, от които се нуждаеш през дългите дни, които няма смисъл да се правим, че не съществуват.

Плажовете

Малко по на юг е плажът Бутамята. Според легенди, предания и измислени истории плажът се казва така, защото,

когато морето е бурно, негостоприемно бута и мята всеки, опитал се да наруши спокойствието му.

Още повече на юг, на 5 км от Синеморец, ще стигнеш до защитената местност Силистар. Там морето се целува с небето, скалите и гората без свян и с такъв кеф, че и на теб да ти се прииска. Плажът е известен още с името „Плажът на пиратите“, защото се предполага, че в древността този и съседният залив са били убежище на разбойници, а името Силистар идва от гръцка дума „сюнлистарео“ –  „място, съседно на разбойническото“.

Вълнуващите случки

И за финал споделяме за тази супер вълнуваща случка – благодарение на мобилния бар Jacobs на главната в Синеморец ще те очаква и ескимос! Леденото лятно приключение ще се случи на 27.07 – петък. Тогава ще можеш да опиташ от изкушаващото 3in1 Ice Coffee на Jacobs – перфектната разхлаждаща напитка за лятото, да се запознаеш с техния ескимос, да се снимаш с него или самият ти да се преобразиш като такъв.

Моментните забавни снимки ще можеш да вземеш веднага със себе си, а на тях ще откриеш уникален код.

Него можеш да регистрираш на място с помощта на промоутър и следвайки стъпките на сайта да спечелиш кутия Jacobs 3in1 Ice Coffee или кайт в края на промоцията. За още информация виж тук

Какво повече да искаме за лято като никога досега?

Виж какво можеш да откриеш в Лозенец, ако това е твоето място за през лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *