Как да печелим врагове и да събираме омраза в интернет

Не всичко, от което се нуждаем, е любов

0 коментара Сподели:

Интернет е инкубатор за омраза – само да знаеш как да посееш хейта. Не забравяй, че най-влиятелните личности в локалното кибер пространство са спечелили фолоуърите си именно по метода „прави война, не любов“. Пък и ако искаш да просперираш, винаги трябва да бъдеш готов да отнесеш и малко хейт. И под малко разбирай тонове жлъч. Правилата на играта вече са ясни и добре дефинирани – само трябва да ги спазваш.

Ето как да натрупаш омраза в 5 лесни стъпки:

Хейти наред

Омраза при омраза отива – това е закон на Вселената. Позитивните статуси са за балъците, добрата новина – за телевизиите. Винаги се оплаквай, нонстоп критикувай, не спирай да виждаш чашата наполовина празна. Технически погледнато, чашата е винаги 100% пълна, защото също така съдържа и въздух, но това са детайли. Важното е да бълваш омраза на килограм – колкото повече, толкова по-добре. Километричните излияния носят бонус точки.

Коментирай негативно…. и неуморно

Не е достатъчно да хейтиш през собствените си статуси, задължително е да тролиш тези на останалите. Даже без да има връзка с написаното – важно е да имаш позиция, пълна с омраза, и яростно да си я отстояваш. Без значение дали е под весела семейна снимка или най-добрата новина на света – никой не бива да е прекалено щастлив, все пак животът е гаден, научно доказано е.

Напомни го на всички недвусмислено и недей да спираш под 10 коментара.

Отговаряй на всеки, винаги крайно кисело

Не оставяй никой коментар по твой адрес без реплика, дуплика или декларация от някакъв вид. Никога не брой до десет, преди да напишеш нещо. Колкото по-спонтанен, необмислен, откровен и натуралистичен е отговорът, толкова по-добре. „По-умният отстъпва“ е поговорка за слабаци, а „Три пъти мери, един път режи“ е морално остаряла концепция. Във всяка битка влизай като Рамбо и играй до последна капка кръв… или до първо блокиране.

Докажи, че не си истински интернет трол и излез за забавление на открито.

Шервай смело всякакви тъпотии

Хората се засягат от различни ключови думи, затова за максимален ефект трябва да заложиш на системата

хаотичен обстрел със щекотливи теми.

Или казано по-просто – да постваш наред, докато не обидиш с нещо всички хора на света.  Расизъм, сексизъм и политическа некоректност са сред основните изразни средства. Балканско светоусещане и мъдрости тип „овча мисъл“ винаги гарантират успех. Като цяло обаче работата е вече свършена от някой друг – селски мемета и фейк нюз с лопата да ги ринеш. Само трябва да запретнеш ръкави и да се заредиш с търпение.

Винаги дръж на непопулярното мнение

Няма абсолютна истина, нито пък изцяло грешна теза и със сигурност никой не знае как точно стоят нещата. Никой освен теб, разбира се. Твоето мнение трябва да е ултимативно, непреклонно, меродавно, авторитетно и даже направо авторитарно – никой няма право на друго. Хората трябва да се прекланят пред интелекта ти и да целуват ръка, че ги даряваш с мъдрост. Всяка друга позиция е неприемлива. Също така диалогът трябва да бъде отричан, особено рационалният, а всички, дето много-много философстват, да бъдат набедени за льольовци, че и по-лошо. Колкото по-малко хора по света са на твое мнение, толкова по-голяма е правотата му. Това е абсолютен факт.

Друг вид спорт е разходка сред архителктурните находки на столицата.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *