Зеленият път на Нуша и Биби от Botanic Lab

И къде е пресечната точка между градския човек и природата

0 коментара Сподели:

Семенцата на щастието се засяват по-лесно, когато насреща стоят приятни помощници в лицето на брандове и фирми за озеленяване. Пространствата, които обитаваме, могат да разцъфнат в красиви оазиси с повече внимание и грижа. За интериорното озеленяване, изграждането на концептуален растителен декор и иновациите, разказват Нуша и Биби от Cactus Lab и Botanic lab.

Как започва Невероятната история на двата ви бранда Cactus Lab и Botanic lab?

Нуша: С желание да създаваме по-добра среда за живот, с добра идея за ниша, която не е развита в България, с много ентусиазъм и любов.

Биби: С множество въпросителни, като скок в непознатото, но с вълнение и очакване за прекрасно пътешествие.

Къде ви отведе Зеленият път?

Нуша: През много интересни предизвикателства, научени ценни уроци, много красиви градски трансформации, до неочаквано добри резултати за малко време.

Биби: Много извън познатите територии, колкото и опит да имахме, натрупан до този момент.

Стартирането на собствен бизнес в неразработена ниша, където реновираш и експериментираш с всеки нов проект, е наистина отговорно, но и супер мотивиращо и зареждащо.

Кои са първите точки от професионалния ви Наръчник на оптимиста?

Нуша: Не спирай да учиш, да трансформираш и да работиш усърдно всеки ден.

Биби: И до ден-днешен се случва някой от екипа да зададе въпроса: „Как ще го направим това!?“, и отговорът винаги е: „Ще се справим!“.  При нас подхождаме със солиден подготвителен процес, преди да действаме.

Защо бихте се нарекли Непобедимите?

Нуша: Заради екипа, смелостта да правим големи неща и креативното ни присъствие в бизнес средата в България.

Биби: Мисля, че ключово при нас е, че с целия екип гледаме в една посока. В колкото и предизвикателства да сме били, „всички оставаме в лодката“ и си помагаме и подкрепяме докрай.

Проектът, след който си казахте „Една добра година…“?

Нуша: Имаме много проекти, с които се гордеем, но се надявам тази година тепърва да предстои.

Биби: Изминалата година беше голям пробив за нас. Но креативният, проактивен и оптимистичен начин, по който преминахме през последните месеци, ме кара да си мисля, че най-доброто предстои.

Оказа ли се кризата Параграф 22 за бизнеса, или се откри почва за нови продукти?

Нуша:

Оказа се възможност да се осмелим да правим нови неща, да планираме още по-прецизно стратегията си и да се обърнем още по-лично към екипа си.

Биби: Беше чудесно, че успяхме да диверсифицираме услугите си, като се върнем към първоначалния си модел – изцяло оnline и много близо до крайния клиент. Реализираме чудесни кампании с популярни личности, чрез които достигнахме нови аудитории. Идеята ни беше да съдействаме на хора, които искат да имат по-зелени домове и балкони, чрез безплатна online консултация и визуални материали (така че да си го представят). При изпълнение от наша страна предоставяме полезен наръчник за отглеждане и сме винаги насреща в случай на необходимост.  

Какви са градските легенди за интериорното озеленяване?

Нуша: Екстра, която е по-скоро с декоративен ефект и предизвикателна поддръжка. Ние искаме да покажем, че може да е полезна за средата, здравето на обитателите й и да бъде лесна като грижа.

Биби: Наскоро говорих с човек, който отговори със „Скъпоооо“, когато споделих с какво се занимавам. Практически обаче ние работим с хора, които са открили своята нужда от растения, а ние им помагаме да го реализират в избрания от тях бюджет.

И накрая – колко сложно е да отглеждаш растения вкъщи?

Нуша: Никак, ако имаш желание ?

Биби: Веднъж открил радостта да имаш растение у дома, няма връщане назад.

Както се казва „Без едно мога, с едно никога!“. ?

Ето историята на Ваня от Vanilla Kitchen.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *