5 неща, заради които харесваме живота в социална изолация

Социалният ни живот яко пострада, но поне има няколко плюса

0 коментара Сподели:

Дори карантината си има положителна страна – даже цели пет. Ужасяващото нещастие, което сполетя света, не носи само и единствено негативи. Без да звучи неуважително към пострадалите по цял свят от пандемията, следващите плюсове са по-скоро сатиричен коментар към новия световен ред. Не трябва да се приемат за нищо повече от шега, при това на ръба на добрия вкус.

Ето какво ни харесва от карантината:

Социалната дистанция

Едно от най-българските усещания е хората да се блъскат в теб по всяко време и навсякъде, без никакво спазване на неписаните правила на модерното общество. Личното пространство доскоро беше невиждан лукс за хората с охрана. Сега за щастие всички вече сме супер ВИП.

По-висока хигиена

Миенето на ръцете беше ненужно усилие за гигантски процент от популацията. Сега всички го правят, даже ако не с дезинфектант, то поне с ракия. Което е по-добре от нищо. Ако можеше само да носят и маски, но няма как

– това вече им ограничава свободата и демокрацията.

Хоум офисът

Хиляди служители се опитваха да убедят мениджърите си, че същата работа могат да я вършат и от къщи, но заради най-различни, често изсмукани от пръстите оправдания, това просто нямаше как да се случи. Неизбежността чудесно решава проблеми.

Имаш оправдание

Доскоро губехме безкрайно много време в ненужни срещи. За неща, които могат да бъдат изчистени с две съобщения, се свикваха международни конференции. Сега, ако не искаш да се виждаш с някого, вече имаш чудесно оправдание. Казваш „карантина“ и си къща, не играеш.

Няма абитуриенти

Единственият як абитуриентски бал е твоят собствен. Всички останали са дразнещи, особено ако вървят в комплект с пияни орди аборигени по улиците, броене до 12, бибипкане и крещене на общо основание. Наречете ме коравосърдечен, но предпочитам по улиците корона пред балове.

Разходи се из сценариите за край на света, които не се случиха.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *