5 филма с чудни дестинации в Дом на киното тази седмица

Представяме ти пет ленти, които са снимани в любими наши дестинации, така че гледай и пълни очите.

0 коментара Сподели:

Къде е заснет един филм е нещо като това, с какво е облечена една жена. Фонът е главен персонаж, със свой собствен характер, който пък говори за характера и на жената, и на лентата, която ще гледаме. Ето защо избрахме да ти покажем пет филма тази седмица в Дом на киното, които имат „за фон“ любимите ни – Италия, Испания, Гърция и прекрасната България. Гледай и ако не си харесаш филма, поне си набележи дестинация за следващото пътешествие.

MAMMA MIA! ОТНОВО ЗАЕДНО

Започваме с Гърция и кой ли би ни винил? MAMMA MIA! е един от филмите, който ни накара да я заобичаме още повече с белите къщички, каменистите плажове, тюркоазената вода и лудите, топли хора. Освен най-искрени съчувствия на всички засегнати от пожарите там в момента ние напомняме и за красивите страни на южната ни съседка. Е, продължението –„MAMMA MIA! ОТНОВО ЗАЕДНОидва десет години след като Mamma Mia! покори света и спечели над 600 милиона долара. И този път зрителите са поканени да посетят приказния гръцки остров Калокаири в чисто нов мюзикъл, вдъхновен от песните на ABBA.

Кога: 28.07, събота 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

QUO VADO?

Ех, Италия! Може да се връщаме там пак и пак, и пак. Любов, храна и вино, така както ги умеят италианците, никога не стигат, а когато стане въпрос за италианска комедия, отново сме на първия ред. Режисьорът Дженаро Нунцианте ни разказва за Кеко, който е бил отгледан от баща си с мита към държавната служба. На почти четиридесетгодишна възраст живее живот, който винаги е считал за идеален…

Кога: 29.07, неделя 18:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Операция „Златна раковина“

Ще си признаем, че Испания и испанското кино са ни страст отдавна и дори понякога самата лента да не е толкова силна – езикът, испанските градове, начинът на заснемане и цялата атмосфера ни носят изключителна наслада. Освен че Испания е супер дестинация, може да хвърлиш и един поглед на историята на режисьора Антонио Куадри, който ни разказва за собственик на банкрутирало филмово студио. Собственикът се мъчи да привлече инвеститор, като наема човек, приличащ на филмова звезда.

Кога: 30.07, понеделник 20:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Да се изгубиш нарочно. Обратно у дома

България е толкова красива, ама толкова красива! И бяха нужни трима ентусиасти, които да обиколят най-затънтените места на картата за едно лято, за да си припомним това. „Да се изгубиш нарочно“ е най-смисленият проект, за който сме чували от много време и за който сме ти разказвали неведнъж, а тримата симпатяги от него ни дадоха идея за не едно и две нови пътешествия. Тук ще имаш възможност отново да се насладиш на тяхното приключение и да се запознаеш лично с тях – Крис Захариев, Ясен Атанасов и Анастас Шипков.

Кога: 01.08, сряда 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Племето

Отново те връщаме в Испания, за да ти кажем да гледаш испанската комедия „Племето“. В духа на „Време за мъже“, „Племето“ е женска история за семейното помирение, пълна със смях и музика. Майка и син ще се срещнат, за да открият, че макар и да идват от много различни светове, носят един и същи ритъм в кръвта си.

Кога: 02.08, четвъртък 21:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

За още кино – виж 5 нестандартни филма за различната любов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *