Разплетени истории: Биляна Славейкова

Bibons споделя взаимоотношенията с косата си

0 коментара Сподели:

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни до прави, къдрави или боядисани, косите притежават вълшебното свойство с ентусиазъм да оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата в свой собствен. 

РАЗКАЗВАМЕ ТИ ТЕ КАК СЕ ГРИЖАТ ЗА КОСАТА СИ И ТЕ СЪВЕТВАМЕ ДА ГИ СЛЕДИШ ИЗКЪСО, ЗАЩОТО, КАКТО Е КАЗАЛ ПОЕТЪТ… GIRLS RUN THE WORLD.

В такива времена, когато е препоръчително да си стоим у дома, професионалната грижа за косата не бива да бъде подценявана. На същото мнение са и професионалистите от TRESemmé, чиито иновативни продукти за грижа за косата се борят с редица проблеми. Така можеш да направиш най-доброто за гривата си дори и от къщи.

Ако косата ти можеше да говори, какво щеше да ни каже за начина, по който се грижиш за нея?

Подозирам, че леко щеше да примрънка, че рядко стига до салона, но пък в последните месеци не може да се оплаче от домашна грижа. От хората съм, на които не им трябва прическа за “самочувствие” – една прясно измита коса стига. В този ред на мисли тетрисът винаги е бил да наместя дните за измиване и по-специалните си срещи (… когато още имахме такива). В началото на изолацията си казах, че сега е моментът да тествам всички онези ритуали за красота в 99 стъпки, за които все чета – и това се отнася както за кожата, така и за косата. Никога не съм била по-редовна с маските и вече разбирам защо хората се прехласват толкова по така нареченото “домашно СПА”!

По какво си приличате двете?

Най-красиви се чувстваме край морето.

От какво най-често имате нужда?

Пет минути насаме, за да влезем в ритъм и някаква “форма” за пред хора.

Променя ли се характерът на косата ти през годините и свързано ли е това с промяна в твоето светоусещане?

Характерът ѝ не е мръднал (че дори се оказа и от търпеливите), но пък неведнъж е била отражение на промените в моя. Цветовете й се меняха с по-генералната промяна на чувството ми за естетика. Ако допреди 5 години залитах по ярки цветове и в облеклото, и в грима, и в косата (дори цикламена такава!), то сега ми харесва всичко да е обрано, естествено и най-често с мярка (с леки залитания от време на време).

Може ли прическата да бъде начин за себеизразяване? Използваш ли я като такъв?

Тотално. Дори, ако погледнеш различните субкултури, заформяли се около музикални стилове през различните десетилетия, то косата е особено ключов елемент за себеизразяване и дори отгоре на това – начин “да кажеш”, че принадлежат към една група хора с определен вкус, разбиране за света и идеи.

И това е супер. Някои от музикантите дори отиват по-далеч – превърнали са прическите си в запазена марка – Елвис, младият Пол Маккартни, че дори и сега Лейди Гага. Отделно, за себе си се усещам как прическата в ежедневието следва плътно настроението – дали ще е малко по-женствена с романтични вълни или пък нещо по-категорично като гладка, добре изправена коса. И “рошавото” говори – за онези дни, в които нещата са тръгнали накриво.

Ако „по дрехите посрещат“, какво правят, съдейки по косата/прическата?

… може би ти пускат музика (смее се).

Ако се окаже, че трябва да посетиш важно събитие, но то е само след час и нямаш време за фризьор – какво ще направиш с косата си?

Ще залитна в една от двете крайности – или така наречената “зализана опашка” (sleek ponytail), или “режисирано” рошава коса (messy). Иронията е, че второто отнема повече време, докато се получи да изглежда сякаш без твърде много усилия.

А тук можеш да видиш селекция от козметични продукти със сладки аромати.

Какво правиш, за да я накараш да се чувства добре, след като е имала „лош ден“?

Спасявам я с TRESemme маската от кератиновата серия.

А за себе си?

Пускам си подкаст или някоя по-неангажираща аудиокнига. Сега слушам The Art of Making Memories на Meik Wiking, датчанин, който оглавява Happiness Research Institute. Да, това е истинска работа и тези хора се занимават с това да разберат кои всъщност са елементите на щастието и да ги изследват в дълбочина.

След толкова дълга връзка помежду ви успява ли все още да те изненада, или отношенията ви са напълно изгладени?

Искам да познавам жената, която ще каже, че косата ѝ не ѝ скроява сутрешни подли номера от време на време. Ако има такава – то тя със сигурност… няма бретон.

Тази рубрика се случва благодарение на TRESemmé, които отскоро са в България, но завладяха сърцата (и косите ни) от пръв поглед.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *