Събитията, които да посетиш онлайн през май

Онлайн събитията, които препоръчваме

0 коментара Сподели:

Селекцията е част от новия брой на Go Guide, който можеш да четеш онлайн, и в който тръгваме по следите на природата и как можем да бъдем по-близо до нея всеки ден.

Ако допреди няколко месеца, за да направим селекцията си със събития и да изберем едва няколко, се изискваше прецизно око и много навъртян опит из софийските галерии, театри, кина, барове и социални пространства, то с днешна дата събитията са най-липсващото звено наоколо. Онлайн стриймовете постепенно спряха заради освободените мерки, а мерките не дадоха крила на събитията навън.

В този омагьосан кръг ето няколко, на които да се насладиш… буквално. 

COOLTSALON
30.05, събота, 12:30 ч.

Платформата за обмен на идеи и изкуство, създадена през 2014 г., отново е в полезрението ни. След като миналата година предизвика световно артцунами с международния си проект с формат еднодневно едновременно събитие в три часови пояса, сега Cooltsalon продължава своята мисия. Като медиатор между артистите по света платформата е пресечна точка на творби на международни таланти, но и на самите домакини на събитието – физически пространства и дейностите във всяко от тях. Можеш да разцъкаш и предстоящото издание Cooltzine vol.3: Creative conference + screenings.

СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ: МОЦАРТ, РЕКВИЕМ
14.05, четвъртък, 19 часа

Отбелязваме точно това онлайн събитие като важно и значимо, защото Софийската филхармония се събира в пълен състав, за да достави

моментно удоволствие на всички, които имат нужда от изкуство в най-висша форма.

Те ще изпълнят завладяващия „Реквием“ на Моцарт. Многопластовата музика на композитора е обект на различна интерпретация и всеки може да открие различно послание, когато я слуша. Настаняваме се удобно на дивана, сипваме си чаша хубаво вино и се радваме на този следкарантинен момент, дирижиран от Найден Тодоров. Солисти са Беса Лугичи – сопран, Виолета Радомирска – мецосопран, Михаил Михайлов – тенор, и Ивайло Джуров – бас.

TATE MODERN: АНДИ УОРХОЛ
до 31.05

Една от големите и дългоочаквани изложби в Галерия Tate Modern през 2020 г. е ретроспектива на Анди Уорхол – първата подобна експозиция от 20 години. 100 произведения, сред най-емблематичните за автора, ще покажат визията на този иновативен артист за изкуството в епоха на огромни социални, политически и технологични промени. Друга част от изложбата ще е посветена на неговата сексуалност, показвайки неговите портрети и актови рисунки на мъже от 50-те години на ХХ век. Изложбата е факт и не е нужно да пътуваш чак до Лондон, за да я видиш, след като галерията създаде

безплатен онлайн тур, на който може да се наслади всеки.  

РАЗЛИЧНО.ЧОВЕШКО
до 27 май

„Различно. Човешко.“ е уникално онлайн пространство за изследване на творческата страна на живота. Виртуалната галерия включва редица познати артисти и е подкрепена от Starobrno, а селекцията е в колаборация с Маргарита Доровска – директор на Дом на хумора и сатирата, Габрово. Сред градските артисти, които можем да видим в платформата, са Ясен Згуровски, Адриана Герасимова, Геогри Георгиев – Жожо, Елина Иванова, Константин Ачков, Невена Екимова, Станислав Беловски и др. Всички те представят модерно българско изкуство, което ни провокира да търсим цветното в ежедневието, независимо къде се намираме.

MARVEL МАРАТОН
от 8 до 31 май

За феновете на Marvel у нас има по-добра новина от тази, че киносалоните отварят, и тя е, че през май те ще могат да си направят

маратон с 21 заглавия от поредицата, които са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO.

За да е преживяването пълно, препоръчваме филмите да се гледат в свързан ред за едно пълно фантастично Marvel приключение. Като се започне от „Капитан Америка: Първият отмъстител“, „Капитан Марвел“ и „Железният човек“ 1 и се свърши с „Отмъстителите: Безкрайна война“, „Човекът мравка и Осата“, „Отмъстителите: Краят“ и „Спайдърмен: Далече от дома“. Всички заглавия са достъпни в отделна секция MARVEL STUDIOS.

Разгледай целия нов брой тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *