5 жестоки криминални сериала, които ще те залепят за екрана

Кои са най-добрите престъпни драми напоследък?

0 коментара Сподели:

Нищо не помага дните при карантина да минават по-бързо от криминален сериал. Особено ако се заредиш пред телевизора със запаси от храна и вода на една ръка разстояние, достатъчни да изкараш поне един ден. Ако си фен на фабула тип „престъпление-наказание“, каналът за бинджене (binge watching – гледане "на един дъх", англ., бел. ред.) е един – AXN, мястото на герои.

Ето няколко предпочитани от нас криминални сериали по любимия канал:

Как да ни се размине за убийство?

За ролята си на Аналис Кийтинг Виола Дейвис стана първата черна дама с актьорска награда „Еми“, напълно заслужено. Виждали сме корави професори на екран, но тя кара всички останали да изглеждат лигльовци. Имаме интрига от разрешаване на най-заплетените криминални случаи, с които правната й фирма се занимава; жестока конкуренция между студентите, за да станат част от екипа й и най-вече – нейните собствени мрачни тайни. Модерна класика!

Шерлок

По AXN можете да гледате цели два сериала по темата за най-великия детектив на всички времена:

„Елементарно, Уотсън!“ с Луси Лиу и Джони Лий Милър, както и едноименния „Шерлок“ с Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман.

В единия имаме Шерлок, който решава случаи в Манхатън, след лечение в клиника за зависимости в партньорство с трезвеничката Д-р Уотсън. В другия Шерлок е в съвременен Лондон, в доста по-див период на живота си, а Уотсън е лекар, войник, герой от войната и загубена душа. И да, винаги Шерлок може да познае IT-то по вратовръзката и пилота – по палеца.

A ето и 5 любими филма с Джак Никълсън.

Праведен

„Праведен”, познат още като Justified, е сериал, вдъхновен от творчеството на Елмор Ленард (Get Shorty, Out of Sight, 3:10 to Yuma).

Елмор Ленард е един от личните гурута на Куентин Тарантино,

неслучайно Jackie Brown е единственият чужд сценарий, по който култовият режисьор е снимал филм досега. Както името подсказва, „Праведен“ разказва историята на полицая Райлън Гивънс, който непрекъснато се движи на ръба на закона, докато раздава своята собствена запазена марка правосъдие. Модерен уестърн с много съспенс, от класата на Breaking Bad.

Забравена

„Забравена“ блести със смазваща визия, убийствена история и уникална актьорска игра. Tова е сериал от ново поколение – не просто телевизия, а 10-часов филм. Absentia разказва за агента от ФБР Емили Бърн (Стана Катич), която, докато е по следите на известен бостънски сериен убиец, изчезва без следа и е обявена за мъртва. Шест години по-късно тя е открита в изоставена хижа в гората, полужива и без никакъв спомен за случилото се с нея през целия период, в който е била в плен. Завръщайки се у дома, тя разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингер) се е оженил повторно, а синът ѝ е отглеждан от друга майка, всъщност единствената, която детето познава. Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.

Интересен факт: всички епизоди на „Забравена“ са снимани в България!

Лоши момичета

Това е най-новото попълнение във франчайза „Лоши момчета“ на Джери Брукхаймър – LA’s Finest, историята на „лошите момичета“ Габриел Юнион и Джесика Алба, в ролите на Сид Бърнет (сестрата на Маркъс от филма) и коравото ченге Нанси Маккена. Сид е оставила сложното минало зад гърба си, за да стане детектив в Лос Анджелис, а нейната партньорка Нанси също прикрива голяма лична тайна.

Двете моментално се превръщат в сила, с която и престъпниците, и останалите пазители на реда трябва да се съобразяват.

Всеки понеделник по AXN в 21:00 идва новият епизод на „Лоши момчета“ и просто нямаме търпение за следващия!

Тук можеш да видиш и 5 от най-добрите филми на Джери Брукхаймър.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *