Тъжен смях по време на Корона: 5 изцепки на Доналд Тръмп

Американският президент успява непрекъснато да надскача себе си

0 коментара Сподели:

Като принцип в Go Guide страним от политиката, но това тук е комедия. Доналд Тръмп прави работата на всички хумористични шоута по света много трудна, защото успява уникално сам да пародира себе си, отново и отново, без нужда от скечове. От избухването на корона пандемията до сега американският президент не спира да ни забавлява с нова доза тъжен смях почти всяка седмица.

Ето кои са най-големите му хитове досега:

Призив да се инжектираме с дезинфектант

Технически Доналд Тръмп е в прав – ако се инжектираш с дезинфектант, със сигурност няма да умреш от коронавирус. Дали това е най-доброто медицинско решение, стана ясно с WTF реакцията от шефката на здравната комисия секунди след като Тръмп пусна бомбата. Идеята му да морим вируса, като се печем на домашен солариум, някак си остана в сянката на обезмаслителния скандал, но също заслужава специално споменаване.

Какви да дилемите, пред който ни изправи короната, научи тук.

Ваксина ще има относително скоро

Отново – информацията е правилна: година и половина е нищо на фона на хилядолетните процеси във Вселената. И все пак, ако висим по домовете си година и половина под карантина, ще бъдем относително вбесени. А изказването на президента – относително глупаво.

„Не знаем какво точно е корона“

Ъъъ, в смисъл? Не само че учените отдавна са класифицирали вируса и заболяването, ами даже в учебници отпреди 10 години има предупреждения за потенциална масова пандемия. Също така американският президент разполага с цялата информация на света и неограничен ресурс от експерти.

Единственото необходимо е да прочете това, което те са му подали, и да го повтори. Не е толкова трудно. Даже има и аутокю.

„Ще изчезне – един ден ще изчезне като по чудо“

Или както казваха бабите ни – „ще ти мине като на куче“. И все пак в един велик скеч, където Брад Пит беше в ролята на Д-р Фаучи, SNL го заковаха най-добре: чудото не трябва да ни е основен план. Даже пилотът Скъли първо пробва да приземи самолета на пистата, а чак след това кацна в реката.

Коронавирусът е като нормален грип

В изявление на 4 март Доналд Тръмп сравни коронавируса с нормалния грип и каза, че не е нещо чак толкова страшно. Даже добави цифри, за да ни успокои – от грипа умирали между 27 000 и 77 000 души на година. В случая твърдението е невярно, защото грипът причинява смърт при 0,1% от случаите, а коронавирусът при 3,4% – така да се каже, „осезаема разлика“. Също така до писането на тази статия броят на заразените е над 3 милиона, а потвърдените смъртни случаи са над 210 000. Единственият грип с такава тъжна статистика е испанският от 1918 и дано да не стигнем дотам.

Ами ако карантината беше през 90-те? Щеше да е ад, можеш да видиш защо тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *