За едно „утопично място“, в което ще се влюбиш

... разказват Кристиян и Манол

0 коментара Сподели:

Тук ще ти разкажем за едно ново "утопично място" в сърцето на гората, но с дъх на море, в което двамата приятели от детство Кристиян и Манол се влюбват от пръв поглед и което решават да дарят с живот и душа. 

Разположен в живописната гора на вилна зона Отманли (на 15 км южно от Бургас и 19 км северно от Созопол), в полите на Странджа, непосредствено до морския плаж, Utopia Forest е място за всеки, който има нужда от почивка от суетата и стреса на света, в който живее.

Утопия е дефиниция за съвършен свят, различен от истинския, и подобно е усещането, което носи цялата обстановка наоколо.

*Кристиян и Манол

Откъде ви дойде идеята да си имате собствено „утопично" място?

Кристиян: Идеята се роди още преди няколко години. Тръгна от съвсем друго място, но намери реализацията си тук, в гората, в лесопарк „Росенец“. През 2017 г. бях твърдо решен, че искам да инвестирам в градски хотел, и започнах да търся подходящ имот в Бургас. Оказа се, че на подходящите места в града вече има изградени хотели и никой не продаваше за разумна цена. Случайно една от агенциите ми предложи да огледаме една стара хижа в гората, на 10 – 12 км от града, което изобщо не отговаряше на желанието ми. Почти бях отказал, но все пак отделих половин час за огледа. Когато посетих мястото, 

заварих хижа в окаян вид, със срутен покрив и подпухнали от влагата и времето стени. Буквално имах чувството, че ще се срути. Въпреки това обаче локацията успя да ме плени и ми подейства по-друг начин. 

Тук има толкова много спокойствие и енергия, че желанието за шумен и прашен градски хотел моментално напусна съзнанието ми и започнах да мечтая за едно по-различно място – някъде, където мога да избягам със семейството си и от това дори да печеля. Останалата част от историята включва формалности по покупката, проектиране, много време за проектиране на дизайн и интериор и 13 месеца неуморна работа на стотици мъже, които участваха в реализирането на тази моя мечта.

Манол: Кристиян ми показа мястото малко преди да започне строителството. Пътувайки към лесопарк „Росенец“, го попитах: „Защо реши да купиш място там?“, а отговорът беше: „Ще видиш!“. Когато видях тази местност, отговорих на всичките си въпроси и бях твърдо решен да помогна на Кристиян да изгради едно „утопично място“… оттам се роди и името.

Кога отвориха вратите на Utopia Forest и колко време ви беше нужно, за да стане мечтата реалност?

Кристиян: В деня, в който приключиха строители и майстори, Utopia Forest отвори врати. Отне ни година и един месец от първата копка до последния детайл, при това без да направим компромис с каквото и да е. Мисля, че темпото ни беше толкова добро най-вече заради силната енергия на мястото! „Утопия“ наистина зареди и запали много всеки един от нас. Бяхме силно вдъхновени и мотивирани да дадем най-доброто от себе си и смятам, че наистина успяхме! Датата, на която отворихме, не беше случайно избрана, а тя беше празникът на родния ни град Бургас 06.12.2019 г. – Никулден. Още един специален ден за всички нас, защото освен празник на града ни това е и именият ден на моя баща.

Какви според вас са силните страни на независимите хотели? На какво залагат хората, които като вас не са част от големи корпорации?

Кристиян: Според мен това, което ни отличава от един голям и „издържан“ във всяко отношение хотел, е личното отношение и внимание, което ние можем да отделим на всеки наш гост. 

Едва ли някой може да срещне наследниците на Конрад Хилтън в някой от хотелите на веригата днес? А дори и да се случи, дали би имал възможността изобщо да ги заговори или забавлява с тях? Това обаче в Utopia Forest е ежедневие.

Ние се запознаваме с нашите гости, смеем се с тях, с някои даже оставаме добри приятели. Също така мисля, че в малкия хотел всеки гост може да долови едно далече по-топло и искрено отношение към себе си. Когато не си част от голяма „машина за туризъм“, можеш наистина да посветиш лично време на клиентите си и да им подариш част от твоето виждане и вяра за една истинска почивка.

Манол: Категорично смятам, че хората имаме нужда от нови емоции, които да ни сближават и социализират. Все повече сме заети с работа, срещи, липса на време, при което ощетени остават винаги най-близките ни хора. Точно обратното правим в „Утопия“. Даваме шанс на нашите гости да се „рестартират“, да усетят света такъв, какъвто трябва да бъде. Както каза Крис, с много от нашите гости просто оставаме приятели. Какво по-хубаво от това?

Какво прави вашето място дестинация сама по себе си, а не просто място за пренощуване?

Кристиян: О, със сигурност

Utopia Forest НЕ е място, в което си заслужава единствено да пренощувате в луксозната си, но пък уютна стая или вила. Тук трябва да се възползвате максимално от даденостите на природата,

да се разходите в гората, да срещнете костенурка, гущерче или див заек. Да посетите някои от плажовете ни и да направите малко тен. За любителите на добрата книга заявявам категорично, че няма по-прекрасно място от хамака в гората! Ние ще ви провокираме да спортувате – било то с лек поход или изтощително колоездене в района… Предвидили сме много крафт и други занимания за вашите деца, за да прекарат и те добре в „Утопация“, освен че имат и немалък парк за забавления и игри в близост. На сайта ни всеки може да разгледа над 50 активности, които се предлагат в близост до нас, така че – да, Utopia Forest ще е най-предпочитана дестинация за лято 2020.

Манол: От всичко, което изброи Кристиян, мога само да добавя, че се стараем да предоставим на гостите си не просто услуга, а преживяване и спомени за цял живот! И когато след време си разглеждат снимките от ваканцията в „Утопия“, да се усмихнат и да усетят отново същата незабравима емоция, която са преживели при нас.

До какви други преживявания имат достъп вашите гости?

Кристиян: Както вече споменахме, тук сме в гората и можем да правим всичко свързано с нея. Имаме и море и трябва да се възползваме от това. Освен това районът предлага изключително много туристически забавления и възможности и ние сме им отделили специално място в презентацията, която подготвихме за уникалния ни продукт #УТОПАЦИЯ. На място при нас хората ще могат да участват в разнообразни спортни активности – фитнес на открито, разходки в планината, сутрешен или следобеден крос, веломаршрути и походи. Заниманията за децата са също толкова разнообразни – различни игри и крафт дейности, приготвяне на храни, спорт за деца. Планираме още да предложим на нашите гости и палаткова вечер – веднъж седмично да си правим палатков лагер в гората, да палим огън, да печем храната си сами и да се веселим на открито. Работим и по една идея –  горско лятно кино! Нямам търпение да осъществим и нея!

Има ли вашето място философия? Каква е тя?

Кристиян: Бягството! Истинско и неподправено! Спокойствие и абсолютно „изключване“ на лошите мисли! Защото, въпреки че сме близо до града, ние предлагаме бягство от него, съпътстващо го с истинско спокойствие сред природата. Вярваме, че всеки е длъжен да го направи за себе си, близките и семейството си – просто да избяга с тях и да им посвети повече време и внимание. Сегашното извънредно положение и борбата с COVID-19 ни показа и тази страна на живота – колко много пропускаме в личните си отношения и времето с най-обичаните от нас хора. Именно тази философия изповядваме тук!

Манол: Ако трябва да обобщя, може би 

философията на Utopia Forest е и философията на живота, а именно – „щастливи ни правят малките неща и моментите, прекарани с най-близките ни хора“.

Какви са хората, които идват тук? Има ли нещо, което ги обединява?

Кристиян: Предпочитана дестинация сме за семейства, но често ни посещават и млади двойки. Някои от тях даже заявиха желанието си да се бракосъчетаят тук, на открита горска сватба. Посещават ни хора от цяла България и въпреки че сме попадали и на доста скептични към непознатото място гости, впоследствие всички заявяват, че искат отново да се върнат при нас! Какъв по-голям комплимент за работата ни?

Манол: Разбира се,

семействата ни обожават, тук е тяхното място. Както каза и Крис, имаме и огромен интерес от страна на младоженци, все пак сме в сърцето на гората, само на минути от морския бряг. 

Предпочитана дестинация сме за големи фирми и компании, които ценят много служителите си и искат да им подарят един незабравим тиймбилдинг. Но в крайна сметка, при нас е добре дошъл всеки, който иска да постигне душевна хармония и да се докосне до един мечтан и утопичен свят.

Това определено е място, на което можеш да избягаш дори от вируса на короната, разкажете малко повече за политиката ви по време на пандемия?

Кристиян: Времето, в което живеем, е наистина интересно и от нас се изисква да се адаптираме по възможно най-бързия начин в тази ситуация. Хотелиерският бранш и туризмът са особено засегнати. Знаете, че почти всички големи вериги хотели по света затвориха врати за неопределен период от време, съкратиха всичките си разходи за реклама и маркетинг, но при нас нещата са на обратния полюс! Мислейки „извън кутията“, предложихме различни варианти за нашите клиенти във времето на извънредно положение. Напълно наясно сме със сериозността на ситуацията и с това, че хората занапред ще са много предпазливи и ще очакват повече сигурност за себе си и за близките си, когато посещават такива места. Въпреки това сме на мнение, че не трябва да бъдат замразявани всички дейности на живота, а по-скоро трябва да им се даде възможност да продължат при спазване на по-строги хигиенни мерки и правила. Именно това направихме и ние в Utopia Forest. Въведохме нови стандарти на работа, с които да защитим в максимална степен нашите служители и гостите си, като на този етап до края на извънредното положение сме затворили основната хотелска част и предлагаме под наем единствено шестте си самостоятелни вили. Осигурили сме дезинфектанти и предпазни средства във всяка една от тях и сме създали правила за ползване на общите части, като основен принцип е спазване на социална дистанция, което е доказано и най-ефективната защита. Освен наем на вилите ние сме пуснали на пазара и още един продукт, от типа „ранно записване“, като сме дали допълнителна отстъпка от -20% за гостите, които направят резервациите си до края на извънредното положение, независимо от периода, за който е тяхната резервация, като сме облекчили максимално политиката по анулиране на резервация. Не искаме да има и грам риск за бъдещите ни гости, в случай че запазят почивка, която не могат да осъществят. Така в момента се опитваме да се задържим на пазара с два продукта –

пакета ни #УТОПАЦИЯ – за дните в извънредното положение, както и опцията за почивка, със супер добра отстъпка, след този период.

Правите организирани спортни събития, по някакъв начин здравословният начин на живот е силно заложен във вижданията ви, това беше ли в първоначалният план?

Кристиян: В програмата ни беше заложено провеждане на няколко вида спортни и йога лагери, които обаче в момента не можем да реализираме предвид извънредното положение. Самият живот тук, в Utopia Forest, предразполага за една по-тясна връзка със заобикалящата ни природа и тя няма как да е в разрез със здравословния начин на живот. Хармония на човека и природата, спортът на открито сред природата и здравословното хранене вървят ръка за ръка и всички участници в тези лагери ще се хранят по програма. Тя ще е специално подготвена за тях от професионалисти и съобразена с личните им качества и нужди. Предлагането и организацията на спортни лагери по един уникален модел, беше част от нашата концепция още в самото начало, когато изграждахме хотела! Ние сме наясно, че природните дадености, заради които хората ще избират дестинация „Утопация“, са по-привлекателни през топлите пролетни и летни месеци и затова на нас ни трябваше концепция, която да привлича различни сегменти потребители, с различни интереси през останалата част от годината. Ние сме съвсем нов хотел и тепърва ще научаваме от какво имат нужда нашите клиенти и какво предпочитат, за да можем да им го предложим.

Намирате се в сърцето на природата и далеч от градския шум, хората могат ли да разчитат на вас за вкусна храна, ако готвенето не е сред талантите им?

Кристиян: Тук може да ви прозвуча и нескромно, но дори и хората, които имат талант в кулинарията, могат да заповядат да се насладят на уменията за приготвяне и поднасяне на ястия на нашия шеф-готвач Стоян Димитров. Аз не съм специалист в готвенето и това е моят първи ресторант, затова напълно се доверявам на неговия усет и любов в приготвянето на храна. Единственото условие, което съм му поставил, е да избира и зарежда възможно най-качествените продукти на пазара. Предлагаме различни менюта според сезоните, като през лятото ще наблегнем на черноморска риба и морските дарове, но ще предложим и някои по-екстравагантни рибни плата, като, разбира се, няма да пренебрегваме другите типове и националности от кухня. Лично аз намирам най-голямо изкушение в десертите и нямам търпение да изберем най-добрите за сезона предложения, с които да ни зарадва Стоян.

Манол: 

Горди сме, че разполагаме с много талантлив шеф-готвач в лицето на Стоян Димитров, който обича да предлага на гостите ни едно вълшебно пътешествие в търсене на перфектния вкус.

Как виждате бъдещето на Utopia Forest – оптимистичната прогноза, разбира се?

Кристиян: Ние сме си заклети оптимисти! Със сигурност енергията и желанието, които влагаме в продукта  „Утопия“, са достатъчно големи, за да очакваме след време да сме едно от любимите места за бягство от града на много българи не само от региона, но от всички краища на страната ни. Вярваме, че има път пред нас, който сме готови да извървим заедно с нашите бъдещи гости. Дано да успеем да им предадем заряда на нашето местенце! В краткосрочен план, въпреки невероятно тежката и непредвидима ситуация в туризма, ние сме сигурни, че българинът ще бъде прагматичен и ще стане основният двигател на родния туризъм за това лято! Напълно убедени сме, че много хора ще посетят именно Utopia Forest – в сърцето на гората, с мирис на море.

Манол: Аз пък си представям Utopia Forest да се изпълва с много детски смях! Това би била нашата най-реална оценка за добре свършена работа. Смятам, че дойде времето, в което семейните хотели ще са предпочитано място за почивка в България и ако мога да си пожелая или прогнозирам някакво бъдеще, нека заложим на това!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *