9 съвета за карантина, които научих от котката ми

Котките са най-мъдрите животни, затова се допитахме до тях

0 коментара Сподели:

Неслучайно котките са били почитани като богове в Древен Египет. Моят сив дундьо даже до ден-днешен се изживява като Сина Божи. Със сигурност, ако извънземните ни гледат отстрани, ще решат, че той е по-висшият животински вид.

Все пак кой на кого слугува и чисти тоалетната?

Когато ежедневието ми беше една идея по-забързано от в момента, понякога се усещах, че си мечтая за живот като неговия – лежане по цял ден, висене вкъщи на дивана и като ми писне, малко търкаляне. Има една много хубава поговорка и тя е „Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне!“. В момента всички имаме котешки живот и след една седмица вкъщи вече не е чак толкова забавно, колкото беше в началото. Затова и започнах да наблюдавам Бай Писан и да си водя записки по дневния му режим.

Ето какви трикове научих от котката за справяне с карантината:

Почивай си

Почивка не е да висиш до 5 сутринта пред телевизора и после в 8 да си отново на компютъра. Добрият стар сън – това е почивка. Затваряй очи при всяка отворила се възможност: на дивана, на фотьойла, на пода, върху хладилника. Където и да усетиш импулс да удариш един пауър нап, действай смело. Най-сладко е да спиш по разни празни кутии.

Дръж се физически активен

Спането само по себе си не е достатъчно за тонус в живота – трябва да се поразтегнеш малко, да раздвижиш крайници. Също така подритвай всичко, което влезе в полезрението ти.

Тичай без видима причина. Търкаляй се по пода. И ако нещо те стресне – скочи като нинджа и съвсем несамурайски избягай от стаята.

Къпи се редовно

Това че не срещаш други себеподобни, не е причина да занемариш личната си хигиена. Почиствай даже и зад ушите си. Старателно.

Общувай със семейството

Не е важно да има причина да се мяучи, може и да е на общо основание. Ако се почувстваш самотен в 6 сутринта, събуди някого. Ако няма кого – надай вой през прозореца. Искаш да изразиш себе си? Разходи се по клавиатурата – все някой ще оцени безсмислените ти драсканици.

Спазвай диета

Яж колкото и до каквото се докопаш, не повече от 13–14 пъти на ден.

Колкото по-голяма кочина направиш при хранене, толкова по-забавно е преживяването. Бръкни в чужда храна с ръка, за да откриеш, че всъщност не искаш да ядеш това.

Стой хидратиран

Пий много вода. Най-добре с изплезен език, директно от чешмата. Също така сърбай.

Намери си проект

Не е нужно да е нещо значимо за човечеството. Примерно си складирай играчките под леглото. Или късай парчета хартия. Избери някоя мебел, а после бавно и методично я разпори от ноктене.

Покрий с косми всяка дреха в обозрима близост. Ако и това ти омръзне – винаги можеш да риеш в тоалетната.

Медитирай

Взирай се в магическо петънце, невидимо с просто око върху стената, в продължение на шест минути. После се взирай още малко.

Практикувай социална дистанция

Стой далече от хората. Ако те приближат – просто им изсъскай!

Споделяме ти и няколко идеи какво можеш да правиш от вкъщи.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *