5 взривяващи филма на Джери Брукхаймър

Продуцентът легенда, виновник за едни от най-великите блокбъстъри

0 коментара Сподели:

Името Джери Брукхаймър е гаранция за качество, а логото с гръмотевица, магистрала и самотно дърво седи в началото на 111 велики проекта, огромна част от които вселенски хитове. За да добиете представа за размаха в творчеството на този продуцент, е достатъчно да споменем само няколко от тях: Top Gun, Flashdance, Crimson Tide, Con Air, Enemy of the State, Black Hawk Down, Pearl Harbor, the Beverly Hills Cop, National Treasure и Armageddon. Джери Брукхаймър е единственият продуцент в историята, който е автор и на двата най-хитови филма в салоните през даден уикенд с Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl и Bad Boys II. Успява да пренесе рекорда си и в телевизията, когато три негови формата са едновременно в топ 3 на най-рейтинговите шоута. Джери Брукхаймър е приет за бащата на съвременните блокбъстъри съвсем заслужено, а съвсем скоро по AXN ще можем да гледаме и ново заглавие, продуцирано от него (чети надолу за справка).

От всички му хитове ето кои са нашите пет най-любими филма:

Pirates of the Caribbean

Джони Деп е велик във всяка своя роля, но с някои буквално промени света. За превъплъщението си в капитан Джак Спароу той дори получава напълно заслужено първата си номинация за „Оскар“. Джони Деп признава тайната си – на екран имитира жестовете и сценичното поведение на рок титана Кийт Ричардс, китариста на The Rolling Stones. Малко известен факт е, че Pirates of the Caribbean е единственият филм в историята, адаптиран не от роман, книга или комикс, а от…

атракцион в увеселителен парк.

Да, точно толкова магическо е докосването на продуцента Джери Брукхаймър.

Bad Boys

„Лоши момчета“ е една от най-успешните, обичани и излъчвани по телевизията екшън комедии на всички времена. През 1995 първият филм на практика създава кариерите на режисьора Майкъл Бей и звездите Мартин Лорънс и Уил Смит. Преди няколко месеца трета серия отново събуди култа към поредицата, а общо всички епизоди са донесли над 820 милиона– сериозен успех даже за този жанр. Естествено, филмът е създаден по идея на Джери Брукхаймър.

Новият брой на Go Guide е тук!

The Rock

След смазващия си дебют с Bad Boys Майкъл Бей решава да надскочи себе си, отново с подкрепата на Джери Брукхаймър и възможност да се развихри докрай. The Rock събира на екран Шон Конъри и Никълъс Кейдж в борба с терористична заплаха, а крайният резултат етолкова естетически издържан екшън, че това е

единственото заглавие от този жанр, включено в серията издания за кино ценители Criterion Collection.

По сценария пък са работили Джонатан Хенслей (Armageddon), Арън Соркин (A Few Good Men) и Куентин Тарантино (всички яки филми напоследък).

CSI: Crime Scene Investigation

„От местопрестъплението“ е най-успешният сериал в историята –

797 епизода от различните разклонения на франчайза са излъчвани в над 200 територии по цял свят с публика от над 2 милиарда души.

Стартът на тази поредица е през 90-те, когато Антъни Зайкър успява да запали по идеята Джери Брукхаймър и той започва да подготвя сериала. Отнема известно време обаче телевизиите да прозрат гениалността на концепцията – чак през 2000 се излъчва пилотът, в който локацията е още Лас Вегас, а голямата звезда – Уилям Питърсън. След моменталният успех идва и второто заглавие CSI: Miami с Хорейшио Кейн, а останалото, както се казва, е история.

L.A.'s Finest/Лоши момичета

Най-горещата полицейска драма в момента е L.A.'s Finest с Габриел Юниън и Джесика Алба, отново продуцирана от Джери Брукхаймър, като действието се развива във вселената на Bad Boys, само че в Лос Анджелис вместо в Маями. Какво се получава, ако комбинираш разследвания с ироничен диалог, смазваща визия и най-яките мацки в униформи на екран? Сигурен хит, естествено. Джери Брукхаймър за пореден път доказва, че става ли дума за успешни суперпродукции – той е човекът.

L.А.'s Finest излиза на екран в България на 27-и април в 21 часа. Можеш да гледаш сериала по AXN.

Ако ти се гледат комедии, имаме избрани специално за теб.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *