Намери си работа от дивана

Светът си е вкъщи, но възможности дебнат отвсякъде

0 коментара Сподели:

Настъпва ново време и ситуацията налага промени както в ежедневието ни, така и в бизнеса. Не, че ти казваме нещо ново, но никой от нас не може да каже докога ще важат препоръките за работа от къщи, нито колко точно това ще се отрази на икономическия пейзаж в световен план. Трудностите за много хора вече започнаха. Ако си усетил от първо лице какво е да си несигурен в работата си в това извънредно положение или направо си останал без такава, не губи надежда.

Времето да си потърсиш кариера винаги, без значение от обстоятелствата, е тук и сега.

Благодарение на това, че животът не спира, някои бизнеси също не спират да набират кадри и това важи дори по време на карантина.

Компаниите, които се опитват да се приспособят към сегашното положение, показват предприемачески дух и новаторско мислене. Новите условия около нас карат някои работодатели да променят начините, по които набират служители. В момент, в който светът около нас претърпява абсолютна метаморфоза, това се оказва доста важно.

Пример за това са Sutherland, които демонстрират гъвкавост при новите мерки за сигурност. Като голяма и непрестанно развиваща се компания те разгръщат възможностите си чрез опция за онлайн кандидатстване. Не само че можеш да кандидатстваш онлайн –

интервютата, както и евентуалното обучение, могат да се проведат, без да се налага да ходиш в офиса им, от комфорта на дома ти.

How cool is that? Намираме го за чудесно не само заради ограничаването на физическия контакт. Кандидатстването за работа "от дивана" може даже да изиграе положителна роля, ако се притесняваш по време на интервюта. Винаги можеш да отдадеш треперенето на гласа си на проблем с микрофона, нали? Шегата настрана, идеята на Sutherland да направи процеса по намиране на нова работа виртуален, ни се струва повече от чудесна особено в несигурното време, когато много способни хора се оказват прекрачили прага на безработицата. 

Новият брой на Go Guide е тук!

Ако не си запознат с дейността им – Sutherland предлагат съпорт на няколко езика и повече от три хиляди работни места в шестте си офиса – три в София, един във Варна, един в Пловдив и един в Бургас. Като компания, която повече от 30 години работи за оптимизиране на процесите в дигиталния свят, те показват, че приспособяването към новите особености в света не е проблем за тях.

Всички новости около компанията и повече информация за текущите новини можеш да следиш във Фейсбук и Инстаграм профила

Докато си търсиш работа, може да се разнообразиш с импровизирана сиеста.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *