10 признака, че изперкваш заради изолацията

Всичко е в рамките на нормата, не се стресирай

0 коментара Сподели:

Изперкал, изкуфял, изкукуригал, хлопа ми дъската… много са фразите, с които деликатно да изразим всеобщото чувство на изолация ден пореден. Липсва ни вече леличката, проверяваща ВиК системата по домовете, тъпканицата в трамвая и даже клошарите на Народен. Случвало ли ти е да си мислиш: „Сега, ако имаше една камера да ме запише какво правя, сигурно щяха да ме вкарат в лудница“? Споко,ние сме същите. И по принцип никой не е читав, но изолацията провокира нови и нестандартни начини на експресивност на лудостта.

Ето в какво може да се изрази тя:

Превъртя супермаркета

Купил си храна колкото за петчленно семейство, нищо че живееш само с един съквартирант, който за изолацията е отишъл при мама. Паниката, провокирана от медиите, жестоко те е блъснала по главата и сега имаш 14 пакета брашно, все едно някой ден ще почнеш да месиш хляб. Няма смисъл и от осемте пакета боб, като можеш да готвиш само пържени яйца.

Нестандартна музика

Нищо че винаги си бил фен на техното, сега започна да преоткриваш други стилове музика. Това е прекрасно – богатата музикална култура е страхотна ценност. Няколко видеочат напивания по-късно и си попаднал в тъмните дебри на българския контент в youtube. Оттогава с кафето си пускаш Кондьо Атака Микс Хардкор версията и си е съвсем ок.  

ТикТок

Въпрос на време е от най-големия хейтър на ТикТок да се стигне дотам, че вече да си закачен по платформата. Първо тайно си го сваляш, но после нещата бързо ескалират от плахо наблюдение в активно участие във всевъзможни предизвикателства.

А кои са скандалните типове хора, които можеш да срещнеш в ТикТок?

Ходи ти се на работа

Ако само преди месец ти бяха казали, че няма да ти се налага да ставаш рано да бачкаш в понеделник, а и всеки друг ден и че ще трябва да си стоиш вкъщи на айляк, може би щеше да го приемеш като божия благословия. Сега обаче, като трябва да го направиш по задължение, и вече не искаш. Абе някак си имаш и повече енергия, шефът не е толкова лош човек, а колежката Силвето не би те дразнила толкова.

Хигиенни навици

Протъркаха ни се ръцете от миене, а вече трети ден сме с едни и същи чорапи.

Вкъщи всичко е дезинфекцирано и стерилно, а космите по веждите ни са независима организация. Ако преди слагахме всеки ден различни дрехи, в момента тениската с леке от лютеница си е абсолютно приемливо работно облекло, ако бачкаш от  къщи. Освен ако не те мъчат с видеочатове, де.

Пееш

Който пее, зло не мисли. В това да изразяваш гласовите си възможности вкъщи, независимо от качеството им, няма нищо лошо. Няколко соло „лайва“ вкъщи по-късно нещата може да излязат малко извън контрол. Освен че вече можеш да си пееш „Шакира, Шакира“ с нейната вокална дълбочина, певческите експерименти в някакъв момент може да задминат и монголските монаси, които пеят с гърло.  Линк

Опозна семейството си

„В такива времена искаш да си с любимите хора, но трябва да си със семейството“ беше една от фразите, въртящи се в нета. Ама в крайна сметка разбираш, че не е толкова кофти. Малкият Митко е вече в трети клас, а жена ти изглежда добре и без грим. Така де, това става, ако сте от реклама на ипотечен кредит. В реалността у вас напрежението вече се реже с нож, щеше ти се наистина да бяха върнали казармата и се чудиш как можеш да имаш обща кръв с тези ненормалници. И на тях не им е лесно с тебе, да знаеш.

Виж и кой се вдъхнови да направи песни за коронавируса.

Започна да спортуваш

Нямаше божествена сила, която да те накара да станеш от леглото и да отидеш на фитнес. Сега скуката ти е изпилила мозъка докрай, знаеш, че в банята има 238 плочки, а в кухнята 19 вилици. Решил си, че сега е моментът животът ти да се промени и да сюрпризираш всички с тяло на Аполон, като свърши изолацията. Грабваш една туба с вода вместо тежест и почват едни клекове, едни въргаляния, едно пъшкане… После мускулна треска те мъчи малко и повтаряш след 3–5 работни дни.

Follow me for more workout plans.

Лайв стрийм

Супер яко е, че поне в това време много музиканти и клубове пускат лайв стриймове. Така можеш да си потанцуваш вкъщи и още по-яко – да слушаш музика без реклами. Недей обаче да си пускаш и ти лайв, в който не правиш нищо съществено и външният ти вид подсказва от колко време не си излизал. Ще ни благодариш някой ден.

Пишеш си с всеки

Бивши? Да. Здравка от „Б“ клас, която не си виждал от 2011? Също да. Общи чатове с непознати? Що не. В такива моменти трябва да въздържаш поривите си за социални комуникации и да поддържаш хигиена също и на онлайн контактите. Инвестирай времето си в нещо по-значимо или си пиши само с реалните ти приятели, за да не завършиш карантината събран със стара несполучлива любов само защото и на двамата ви е било скучно.

Но можеш да видиш и кои са 10-те ползи от живота в изолация.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *