Как хоум офисът се отразява на съвместния живот

Какво се случва, когато освен съквартирант гаджето ти стане и колега

0 коментара Сподели:

Връзките са нещо трудно, съвместният живот пък съвсем. И това е, без на всяка крачка да ви дебне потенциално смъртоносен вирус, който се предава по въздушно-капков път. През тази седмица всички, които живеят с гаджето си, рязко се озоваха в една деликатна ситуация, а именно и двамата да започнат принудително работа от къщи. Обикновено хората изграждат за себе си два съвършено различни свята – в единия е личният им живот, а в другия – професионалният. Макар да има леки припокривания, съвсем съзнателно са положени усилия тези два паралелни живота да се случват ако не на различни планети, то поне на противоположни континенти. В момента тези два свята се сблъскват в един апартамент, при това без време за адаптация. Естествено, навсякъде това доведе до серия от проблеми.

Ето най-основните и универсалните:

 

ПРОБЛЕМИ С ПРОСТРАНСТВОТО

Първото нещо, което установяваш на вторият ден работа от къщи с гаджето ти наоколо, е, че този апартамент не е достатъчно голям за двама ви. Няма значение дали живеете в 200 квадрата мезонет или в таванско помещение с външен кенеф – ще успеете да намерите къде да се блъскате един в друг, да си ходите в краката и като цяло да си пречите. Също така винаги съществува някоя вещ, която просто не можете да разделите. Най-често това са офис столът и бюрото – повечето апартаменти разполагат с по един брой и от двете, защото просто не са предвидени за експлоатация в условия на масов хоум офис. Решението е ясно да си подредите територията и да има някакъв график за използване на уредите. Всичко е въпрос на правилна логика, доза търпение и минимални положени усилия. Досега някак си сте се оправяли, а пък и сте имали само една тоалетна например.

Споделяме ти и няколко идеи какво можеш да правиш от вкъщи.

ПРОБЛЕМИ С КОМУНИКАЦИЯТА

Първият ден, когато бачкате от къщи, всичко е чудесно – закусвате без нерви, карате обедната си почивка заедно, не се налага да се разкъсвате между работни срещи и лични разговори. На втория започва да се изгражда една защитна стена помежду ви, докато на третия вече гласът на гаджето ти е като в онзи епизод на Black Mirror,където, като блокираш някого, чуваш само брум. Налага се пет пъти да ти каже името и два пъти да те уцели с чехъл, за да се върнеш в този свят. В ситуация на повсеместна зараза е много важно да се запази добрият тон и да се избягват скандали на всяка цена. Няколко причини: първо и основно – нищо счупено не може вече да бъде заменено безболезнено. Второ – ако се разбучите до ниво да не може да сте в една стая, къде ще отидеш? Отвън да се изложиш на коронавируса ли? По добре нацупени, но вътре в апартамента, отколкото да обикаляш квартала с маска, това е сигурно.

Може би затова всички връзки в момента са зациклили на простата, но ефективна схема: секс, каране, игнор и после повторение.

 

ПРОБЛЕМИ СЪС СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Никога не сме вярвали, че ще се стигне дотам, но… май имаме вече прекалено много свободно време. Почнеш ли да си пускаш сериали в Netflix, с които имаш 23% съвпадение и си стигнал до филми в дъното на страницата в HBO GO, значи нещата отиват на зле. При всички случаи обаче изниква и проблемът с избора на неща за гледане. Изведнъж откривате, че със соулмейтчето ти май се разминавате по доста параграфи във вкусовете си. Трябва да намерите онази магическа равнина, която двете имагинерни сфери на любимите ви заглавия описват при налагането си една върху друга. Има го и варианта да играете на „едно от твоите, едно от моите“, но накрая винаги някой чийтва и другия се чувства измамен. Отчаянието е толкова голямо, че се стигна до това двойки да правят вече немислимото – да четат книги! Това даже не е сигурно дали е съвместно занимание, пък и звучи много… хм… ретро?

Каквито и да са проблемите с гаджето ти обаче, налага се да ги оправяте своевременно. В момента да имаш връзка е като да притежаваш кола в близкото минало: трябва да се грижиш непрекъснато за нея, защото в скоро време нова не се очертава на хоризонта.

А дали се разпознавате в някоя от двойките в сериалите? Вижте тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *