My Darling Quarantine: кинофестивал в твоя дом

Съчетай полезното с приятното

0 коментара Сподели:

Светът се движи благодарение на оптимистите, които виждат решение там, където всички други виждат проблем. А в момента колективно сме на една и съща страница и заедно сме изправени срещу един и същи враг. В създалата се ситуация обаче се отвориха и възможности, които нямаше да бъдат реализирани, без да сме в такова положение. Благодарение на различни институции сега имаме онлайн достъп до различни турове, прожекции и инициативи, които да ни помогнат в общата битка в изолация. Такива са и организаторите на фестивала за късометражно кино MyDarlingQuarantine.

Тяхното желание е да разсеят публиката от така или иначе непрестанната тревога с помощта на подбрани кратки филми на антиутопична тематика.

За теб сме избрали и 13 апокалипсисни филма.

След като стана ясно, че редица културни събития са отменени или отложени, както и че местата за развлечение са затворени, селекционерите на филми за фестивалите в редица градове, като Венеция, Берлин, Кан, Локарно, Талин и други решиха да обединят сили в платформата MyDarlingQuarantine. Благодарение на общите им усилия, всяка седмица  до края на кризата с COVID-19 ще можете да гледате 7 различни късометражни филма, като след това ще можете да гласувате за вашия фаворит.

Главният инициатор на фестивала е Енрико Ванучи, консултант на късометражната програма на Венецианския фестивал и селекционер на Пазара за късометражно кино в Торино, който също е под карантина в дома си в Италия.

Целта на фестивала е да продължи културното развлечение на всички почитатели на изкуството, като същевременно помага на две различни каузи. Чрез платформата на GoFundMe можете да дарите избрана от вас сума, като 50% ще отиде за инициативата  „Лекари без граници“, а другите 50% ще бъдат в подкрепа на културни институции и техните служители, които са най-много засегнати.

MyDarlingQuarantine е вече стартирал на платформата TalkingShorts и можеш да се възползваш от възможността да се докоснеш до подбраната селекция късо майсторско кино.

Ако пък ти се гледат комедии, вече сме направили селекция за теб.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *