Дай да ти видя чорапите

#предизвикателствосчорапи за Световния ден на синдром на Даун

0 коментара Сподели:

Цветните чорапки са куул и сме сигурни, че много от вас вълнуват тоалетите си с тях и си ги носят с удоволствие всеки ден. Но има един специален момент в годината, когато можеш да превърнеш носенето на чорапи в кауза. Това е 21 март.

Зад ъгъла се подава Световният ден на синдрома на Даун и датата, която му е посветена, съвсем не е случайна. Тя е символична, защото хората със синдром на Даун имат една допълнителна 21-ва хромозома. Те имат три хромозоми вместо две. Генетичното разстройство технически се нарича тризомия на 21-ва хромозома.

От своя страна различните чорапи са се превърнали в символ на Световния ден на синдрома на Даун, тъй като хромозомата има форма, подобна на тази на чорапи. Тук особеността обаче е, че както различните хора правят света по-пъстър, така и двата различни чорапа биха усмихнали всеки. 

Затова те призоваваме на този ден да носиш два различни чорапа въпреки общоприетите норми.

Предизвикателството е за всички, които искат да покажат солидарност и подкрепа за хората със синдром на Даун и техните семейства. В същото време това разширява съзнанието, че човешката индивидуалност прави този свят по-хубав, по-пъстър, интересен и вдъхновяващ.

Световният ден на синдром на Даун (21 март) се пада събота, но да носиш два различни чорапа и да споделяш снимките си можеш и по-рано.

Важно е заедно да разпространяваме идеята, че човешката индивидуалност прави този свят по-красив и по-пъстър.

Затова публикувай своята снимка с хаштаг #Предизвикателствосчорапи и се включи в готината инициатива – толкова е лесно, особено когато така или иначе си си къщи.

А тук ти разказваме за една друга яка градска инициатива. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *