10 от най-любимите ни двойки от сериалите

Телевизионните двойки, от чийто любовен живот просто не можем да спрем да се вълнуваме

0 коментара Сподели:

Движещата сила в не един и два от любимите ни сериали е любовта.

Героите се търсят, намират, събират и разделят, а от всички тези перипетии и всевъзможни премеждия ние просто не можем да спрем да гледаме със залепен за екрана нос. Кои са тези двойки обаче, които ни докосват най-много и не спираме да се припознаваме в техните истории?

Ето селекция от любимите ни герои във връзка от сериалите:

ЧАНДЛЪР И МОНИКА

Между Моника и Чандлър винаги е имало игра: тя е била влюбена в него, преди да го чуе да се подиграва с килограмите ѝ, което малко разваля нещата. Също така тя става готвач, защото Чандлър ѝ прави комплимент за някакъв мак ен’ чийз. Общо взето е било съдба. Иначе, веднъж във връзка, те си приемат недостатъците, което е добра основа за съвместно съществуване. Чандлър знае, че Моника се обсебва и има болезнено състезателен характер, но няма проблеми с това. Интересен факт: ко-създателката на Friends – Марта Кауфман,  разкри в едно интервю, че най-сладката двойка от сериала всъщност никога не е била планирана за връзка.

Просто така се било случило. Уау!

ЛЕНЪРД И ПЕНИ
(на откриващата снимка)

Понякога, за да срещнеш момичето на мечтите си, е достатъчно да излезеш от вкъщи и да видиш, че имаш секси съседка. Голямата любовна история в The Big Bang Theory дава надежда на нърдовете по цял свят, че за всеки влак има пътници, при това руси, сладки, които могат да убиват паяци. Пени осъзнава, че тя е по-добре изглеждащата половинка във връзката и това ѝ дава известно преимущество, защото Ленърд я обича безрезервно. Това не му пречи да прави тъпотии, като това да отиде на майка си в дивия или да се целува с друго момиче, но за щастие всичко винаги завършва с хепи енд. (предупреждение за спойлер) Накрая, във финала на сериала, даже Пени обявява, че чакат бебе. Щом той може, значи за всеки има шанс.

ДЖИМ И ПАМ

Класическият офис романс: Джим гасне по Пам всеки ден, но тя си има годеник от три години, при това той е от типа момчета, с чиито гаджета не е добра идея да флиртуваш. Джим обаче не се спира, чака търпеливо, и един ден в четвърти сезон камерите ги хващат в крачка, издавайки че вече излизат. После имаме и онова предложение за женитба в дъжда. Изобщо любовната им история с небрежен вкус на реализъм не спира, даже няколко години и две деца по-късно. Напук на фенските теории, че след сериала те се развеждат, авторите на шоуто направиха специално изявление с ъпдейти: Пам и Джим са все така заедно, Филис и Боб също, както и Дуайт и Анджела. Феновете на сериала понякога забравят, че това в действителност не е реалити шоу – актьорите Джена Фишер и Джон Кразински в истинският живот не са заедно, даже не приличат на героите си: тя е с писателят Лий Кърк, а той с една не много известна мацка на име Емили Блънт, не знам дали сте я чували.

ТОНИ И КАРМЕЛА

Тони Сопрано от едноименния мафиотски сериал не е модел за подражание, особено що се отнася до семеен живот. Половината сериал минава в неговите похождения по потник със знайни и незнайни джърси красавици. Другата, в разправии с любовта на живота му и майка на децата му, е Кармела. Въпреки че на повърхността тя изглежда кифла тип „отчаяна съпруга“, всъщност Кармела има не по-малки топки от самия Тони. Тя е единственият човек в малката му вселена, който може да му скочи обратно на атаките и да продължи да живее. Въпреки че имат една кратка, но драматична раздяла в сериала, при която Кармела за малко да спи с онзи с конската опашка, Тони никога не губи чувството си за отговорност към нея.

Даже когато мечки полазват двора им, той идва да варди къщата с калашник в ръка.

Ето това вече е истински романтичен жест!

АЛ БЪНДИ И ПЕГИ

Най-българската двойка от крайните квартали, макар и да не са чували за държавата ни – майката и бащата от „Женени с деца“ са една тъжна и смешна приказка за това в какво се превръща любовта, ако спреш да я поливаш с романтика. Всеки път, когато се прибере вкъщи, Ал Бънди прави физиономия, защото животът му смърди. От своя страна Маргарет, по-известна като Пег, се напъва да е домакиня от 50-арски постер, само че докарва единствено на прическата тип гръмнал бойлер в тръстика и безумни тоалетчета. За нея ястие без фасове вътре е добра храна. От своя страна Ал слага на масата единствено краката си, пет тона умствен багаж и ентусиазъм за живот на смъртно ранен носорог. И въпреки това любов между тях има – тези хора са рекламно лице на класическата концепция за брака: през добро и лошо, заедно докато смъртта ни раздели.

КАМЕРЪН И МИЧЪЛ

Гей двойката в Modern Family със сигурност заслужава място в тази селекция, най-малкото защото са едни от първите подобни комедийни герои, представени като истински хора с техните любовни драми и ежедневни проблеми, а не като карикатура с цел няколко евтини шегички. Камерън и Мичъл се запознават на парти, където се играе на филми. Камерън се чувства изолиран, защото е израснал във ферма и поп културните му познания не са особено дълбоки. Въпреки това, само той успява да познае, че отчаяните движения на Мичъл изобразяват Casablanca и естествено се влюбват до уши. Двамата имат даже дете заедно, а в класацията за нaй-добри ТВ татковци на сайта TV.com Мичъл е класиран под номер 5.

Интересен факт: в истинския живот, актьорът Джеси Тайлър Фъргюсън, който играе Мич, не е гей.

Няма данни дали също така е толкова нескопосан с бормашина, дрелка и винтоверт.

ПИТЪР И ЛОИС

Знам какво си мислите – Питър и Лоис не са истински. Ами, имаме новина за вас – останалите в списъка също не са. Питър се запознава с Лоис докато работи като момче за кърпи за пралеля ѝ. През пети сезон Питър се връща във времето, за да изживее малко бонус сингъл живот, което ни довежда дотам, че виждаме наново сватбата им. Факти, които знаем за Лоис:  изневерявала му е 12 пъти и също така през 80-те се е снимала в порно филма A Quest For Fur.

Документирано е спала с Джийн Симънс от KISS.

Най-голямата им дъщеря – Мег, също е от различен баща. Лоис излъчва толкова сексапил, че даже говорещият лабрадор Брайън веднъж се опитва да я целуне. В един от епизодите Питър открива, че е черен по линия на пра-пра-пра-прадядо си и семейство Пютершмидт са го притежавали. Така че, технически погледнато, с Лоис са роднини. В един от епизодите Питър Грифин си прави тест за интелигентност и заковава 70, което е резултат по-зле и от Форест Гъмп. Цяло чудо е, че изобщо някога е правил секс.

МАРШАЛ И ЛИЛИ

Хората може да свързват How I Met Your Mother с вечните любовни неудачи на Тед и безумните свалки на Барни, но гръбнакът на всичките сезони на шоуто е връзката на Маршъл и Лили. Те са и една от най-яките ТВ двойки, защото са пример колко хармонично трябва да се случват нещата: те уважават мечтите и увлеченията на другия (даже и най-тъпите), също така поддържат лични връзки с приятелския си кръг, а изневярата никога не е била фактор в отношенията им. Представяте ли си връзка, в която най-големите драми са работен график, намеса от страна на роднини и лоши навици в леглото? Като последното даже не е сексуално, а е свързано с наблюдението, че да спиш в едно легло с Лили е все едно си до индийския бог с хиляда ръце Ганеш, защото непрекъснато те ръчка от всички страни. Ако не броим едно изтрещяване на Лили в посока Сан Франциско, всичко във връзката им е розово и безоблачно. Даже те са едни от малкото хора в историята, спали единствено със себе си – факт, с който не спират да натриват носа на всички останали.

КАРИ И ТУЗАРА

За всяка Кари по света някъде там има един Тузара – това е поуката от приказката за пораснали момичета в много сезони, позната като „Сексът и градът“. Тузара, още известен като Mr. Big, има 99 проблема, но за щастие парите не са един от тях. Кари бавно, но славно, се влюбва в него, напук на всичките му ишута с комитмънт за рилейшъншип и интимъси фобиис. Тя отново и отново се връща към тази връзка, въпреки че той е емоционално неподатлив и често дори не може да разбере нейните нужди. През всичките години не разбираме нито как се казва човека, нито с какво точно се занимава, за да си изкарва милионите. Иначе сред всички 41 мъже и една жена, с които Кари спи през живота си – той е избраният. А един от най-романтичните моменти в историята на телевизията е, когато Тузара най-после решава да действа и да последва Кари в Париж, обявявайки любовта си към нея с думите:

„Отне ми доста време да стигна дотук, но вече съм тук. Кари, ти си единствената за мен!“.

Доста романтично, по всички световни стандарти.

РОС И РЕЙЧЪЛ

Целият сериал „Приятели“ започва с развалената сватба на Рейчъл. Така тя се връща в живота на приятелката си от училище Моника и брат ѝ Рос, който явно винаги е бил тайно влюбен в нея. Всичко във връзката им следва една хаотичност на елементарните частици и може би заради това ги обичаме толкова – без значение дали ще се оженят на пияна глава, или ще си направят бебе (отново без наличие на изразена трезва мисъл), Рейчъл и Рос са живото доказателство, че в живота можеш да направиш всички грешки на света и накрая те да се окажат правилни. В тази връзка, особено забавни са епизодите с изневярата докато са скъсали, в които никой явно не е разбрал какви са били правилата. И като си представим, че в началото на сериала голямата любов е била планирана между Джоуи и Фийби…Каква анимационна глупост е щяла да се получи. Добре, че са се усетили навреме!

Виж и кои са вдъхновяващите жени над 40.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *