Симфония на големия град: джаз и кино във „Влайкова“

Планува ли вече съботната си вечер?

0 коментара Сподели:

Представи си киносалон през 20-те. Седнал си в средата, кадифените кресла те прегръщат уютно, а кадрите, които виждаш в черно-бяло на екрана, са съпроводени от мелодия на живо. Точно под екрана има бенд.

Сега, век по-късно, имаш възможност да гледаш кино така, както се е гледало тогава.

Не един и двама са си откраднали по някоя скришна целувка на някой от последните редове в кино "Влайкова".  Намира се на красивата павирана улица „Цар Иван Асен II“, в сърцето на града и работи последните девет десетилетия (с изключение на годините през Втората световна война). Напук на големите кинозали, „Влайкова“ остава автентична. Като капсула на времето приютява любовни срещи, забавления, вдъхновения, дух и въздишки.

Правим такава увертюра, за да се потопиш в магията на мястото, което най-логично ще приюти една прекрасна музикално-филмова инициатива – Klangkino. Като намигване към двайсетте години на предишния век, Гьоте-институт представя новия си проект.

29 февруари тази година ще бъде отбелязан с легендарния филм

„Берлин – симфония на големия град“ от 1927 г. на Валтер Рутман.

Абсолютен визуален шедьовър и исторически документ за Берлин преди бомбардировките от Втората световна война. Филмът ще бъде прожектиран под акомпанимента на Антони Дончев 3UP Трио, които ще ни изпратят на пътуване във времето до Берлин.

Този филм е само началото на симфонията от немско нямо кино и съвременни изпълнения, джаз импровизации и електронни dj сетове.

Събитието във фейсбук може да следите тук 

За лентите и опашките пред легендарното кино прочети тук. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *