Челси Харт: eдна скандална стендъп мацка от Aляска с шоу в София

Американката с резиденция Англия гостува в шоуто Bulgarians vs Aliens на Inside Joke Stand-up Comedy

0 коментара Сподели:

Първото шоу, формат изцяло на английски, в България – Bulgarians vs Aliens на водещата софийска стендъп група Inside Joke Stand-up Comedy, вече се радва на толкова интернешънъл хайп, че започва да привлича комедианти от цял свят. Поредното име, което ще гостува на форматът, е Челси Харт – израснала в Аляска, открила себе си в Англия, звезда в Босна и Херцеговина. Също така открито бисексуална, оперна певица и определено скандална. Ето какво можете да очаквате от тази мацка зад микрофона на шоуто ѝ на 19 февруари в Black Flamingo:

Традицията повелява да започнем със: Какво те води в България?

Прекарах страхотно последния път в София и просто не ми се тръгваше! Така че се постарах да си букна няколко шоута, за да мога отново да се насладя на града.

Описваш себе си като „единствената оперетна бисексуална комедиантка от Аляска, която работи във Великобритания, също така известна в Босна“. Коя част от това изречени е най-странната?

Да съм бисексуално момиче от Аляска, което пее опера – това е част от моето ежедневие. Така че за мен е сюрреално да съм позната на хората в Босна дори и 6 години след като бях там за първи път. Никога няма да спра да се фукам с това.

Как избра комедийната сцена във Великобритания?

Не съм. Живеех вече в UK и случайно станах комедиант. Но вече не бих се занимавала с нищо друго. Англичаните са цинични до мозъка на костите, което ме накара да дълбая доста дълбоко, за да забавлявам типа публика, с която се сблъсквам. Особено след като съм чужденка и повечето време изглеждам един вид лесбийски за определени части на Англия. Това ме тренира повече от всичко. Не е нещо, което момичетата от Брайтън обичат да чуват, но там е ксенофобско място. Също така тук-там съм се сблъсквала с хомофобия.

Как би описала твоя вид хумор?

Да се надяваме смешен.

Най-якото място, където си правила стендъп?

В замък в Любляна, опън еър.

Виж повече: Софийските потайности: 5 от най-яките скрити заведения

А най-странното?

Без съмнение Баня Лука. Няколко жени, които не говореха английски, дойдоха на този гиг и после демонстративно си тръгнаха в първите десет минути.

Като жена комедиант смяташ ли, че хуморът има пол?

Мисля, че не. Чувствеността на хората е различна от група до група. Нещата, които казваш пред една група, може да не работят пред друга. Като комедиант твоята работа е да знаеш кои са тези неща. Какво е смешно. Твоята работа като пърформър е да се напаснеш към публиката, за да изпълниш тази задача.

Спомена, че вече си била в България. Какво те забавлява у нас?

Била съм няколко пъти. Имам чувството, че лицата на някои хора са застинали постоянно в тъжна физиономия. Докато други хора се смеят даже на най-малките неща. Не съм сигурна как тези неща съществуват рамо до рамо така драматично, но е факт. Първото нещо, което открих, е, че хърватският ми език не значи почти нищо тук.

Един Ромео, който нощем става Жулиета: Ясен Згуровски

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *