Мария Игнатова пред нас без грам… ИнстаСрам

От какво се срамува, когато скролва в социалните мрежи, и с какво ще ни изненада съвсем скоро отговаря съвсем искрено пред Go Guide

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Стендъп сцената у нас се развива с главоломна скорост и това със сигурност е повод да се усмихнем широко. Колкото и мрачна да е София, в сърцето ѝ винаги те чака поредният спешъл, който ще те накара да плачеш от смях, ще те накара и да се замислиш и ще превърне деня ти в истински празник. Това беше и основният повод да се срещнем с винаги слънчевата Мария Игнатова. Пред нас тя разказа за своето специално шоу на 14 и 15 февруари в култовия Carrusel.

Още за (не)реалната ни действителност, предизвикателствата на стендъпа и „Мария Игнатова без грам ИнстаСрам“ ще научиш от самата нея именно в това интервю.

Стендъп комедията набира все повече популярност у нас. Ти защо реши да се захванеш със стендъп? 

Не ми се иска да слагам етикет. “Мария Игнатова без грам ИнстаСрам” е шоу, в което чрез хумор, ирония и, разбира се, самоирония ще си кажем много истини. Stand up e жанр със свои специфични особености, който едва прохожда на българската сцена и има още много да учим. Надявам се да се развие, да се разбере и да успее да заживее някакъв живот на родните сцени. А защо реших да предприема тази крачка? Защото има по-важни неща от капамата и авокадото. Защото съдържанието загуби стойността си. Защото ми пука. Защото хуморът и сатирата са единственият начин да преглътнем гурмето, което нашата действителност ни плейтва от сутрин до вечер. 

Виж повече: Гласувай за любимите си заведения и спечели страхотни награди!

Предизвикателство ли е да застанеш на сцената пред голяма група от хора и да се опиташ да ги разсмееш, като разчиташ само на думи?

Разбира се. Занимавам се с това от много години, но никога не съм си позволила да подценя отговорността към себе си и зрителите. Напротив, изискванията нарастват правопропорционално на опита. Освен това има едно особено разбиране за “смешно” в България, а именно, че непременно трябва да изглежда и звучи нелепо. Никога не разбрах защо и никога не се съгласих с това. А и съм изтеглила късата клечка да се родя жена в един медиен и социален патриархат. (смее се) Но! Важното е, на финала да изглежда лесно.

Каква доза е истината в това, което ще ни разкажеш на сцената?

Всяка прилика с действителни събития и лица не е случайна.

Истината рядко се понася добре от повечето хора, но затова съществуват хуморът, иронията и самоиронията. 

Нереалната действителност в социалните мрежи ли е основната тема на спешъла?

И нереалната, и реалната, която е далеч по-страшна. Аз съм новоизлюпен юзър и съм в ужас от мащабите на липса на реална самооценка. Разбира се, ще засегнем и други теми, лични случки и ситуации, ще обърнем внимание и на любовта с намигване, тъй като все пак 14 февруари е особена дата (смее се).

Виж повече: 9 филма, които заслужаваха номинации за "Оскар"

Има ли нещо, от което те е хващало срам, когато скролваш в Инстаграм? 

Няма как да се срамувам от чуждо  безсрамие. Далеч съм и от мисълта да поучавам когото и да било. Това  е друга основна дисциплина в мрежите. Мнения, оплаквания и акъл да искаш. 

Кои са останалите лица, които ще видим заедно с теб в Carrusel? 

Алекс Раева, Рафи Бохосян и Ненчо Балабанов. Мои близки приятели и колеги от много години, талантливи и интелигентни хора, които ценя и обичам. Всеки от нас ще изрази своята гледна точка, който умее, ще пее, ще ни видите такива, каквито сме, а това само по себе си е повод за смях (смях).

Каква за теб е разликата между стендъпа и останалата част от комедията?

Практическото живеене на живота, което е и основното вдъхновение. 

Ето и 5 сериала, които да гледаш през февурари

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *