Номинираните филми за „Оскар“, които да гледаш в София

Филмовият сезон върви към своята кулминация - ето и какво да гледаш

0 коментара Сподели:

IMDB / Claire Folger

По-малко от месец остава до момента, в който най-после ще разберем кои са новите носители на наградите "Оскар". До тази кулминационна точка обаче можем да се насладим на номинираните заглавия, които открихме в любимите столични кина.

Ето какво ти подбрахме да видиш в тазседмичната селекция: 

1917

Войната винаги е била една от най-любимите теми за Академията. Тази година тя присъства няколко пъти в списъка за най-добър филм, а тази седмица можем да се насладим на следното предложение от Сам Мендес. "1917" ни представя историята на двама британски войници по време на Първата световна война, които трябва буквално да прекосят ничията земя, за да предупредят своите другари. Не искаме да ти издаваме повече, филмът е заснет изключително красиво, а всичко останало оставяме на твоето въображение. Лентата те очаква в Дома на киното, кино "Люмиер" и кино "Арена". 

Виж повече: 10-те задължителни филма на десетилетието

Knives Out

Истински трилър на хоризонта – това ни предлага списъкът с номинираните филми в лицето на Knives out. Даниъл Крейг, Крис Евънс, Джейми Лий Къртис и още много любими лица от холивудския небосклон ни скриват шапката с невероятна игра, а развитието на действието ни държи в напрежение през цялото време. Детективи, убийства, имение, пари, фамилии, мистерии… Всичко, което ти е нужно, за да приковеш вниманието си за малко повече от два часа върху големия екран. Филмът те очаква в кино "Арена", "Одеон", G-8 и Euro Cinema.

Pain and Glory

В една от предишните си селекции ти казахме защо и къде да гледаш филма в столицата, но тогава той още не беше част от меко казано феноменалната селекция с чуждоезични предложения за "Оскар" тази година. "Болка и величие" от Алмодовар е разкошен европейски филм, който разкъсва душата ти на съставните ѝ части, за да може да се върне към първоначалната си мисия – да чувства. Антонио Бандерас прави една от най-добрите си роли, а ако искаш да се убедиш в това, можеш да го направиш в кино "Одеон" и в Дома на киното.

Judy

Да, знаем, че "Джуди" няма самостоятелна номинация за филм на годината, но каква роля от Рене Зелуегър само! Биографичните ленти също са любими на Академията и определено има защо да видим този филм за легендарната Джуди Гарланд. Музика, история, любов и много, много добра игра. Рене определено ни кара да забравим, че това не е тя – образът се превръща в нейна втора кожа. Увери се в това тази седмица в кино "Одеон", G-8 и Euro Cinema.

Виж повече: 9 филма, които заслужаваха номинации за "Оскар"

Bombshell

Отново обръщаме поглед към категорията "Най-добра главна женска роля". И как няма, щом една от номинираните е иконата на модерен Холивуд – Чарлийз Терон. В "Бомба със закъснител" тя дава всичко от себе си и затова ние ѝ даваме вниманието си отново и отново. Това е точният филм за дните, в които просто ти се иска да влезеш навътре в чужда история и да излезеш от своята собствена. Жанрът е драма, а Чарлийз си партнира с Марго Роби и Никол Кидман. Три блондинки, страхотна игра и интересна история. Очакват те в Дома на киното и кино "Арена".

Ето и някои филми с "Оскар", които задължително трябва да гледаш

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *