5 филма за драматични съдби в Дом на киното тази седмица

Животът може да ни предложи толкова тежки изпитания, че единствено киното да успее да ги разкаже.

0 коментара Сподели:

Как хората се справят с най-тежките екзистенциални трагедии в живота си. Дали излизат от кризата, или остават завинаги там. Как се преодолява непреодолимото. За тези и още подробности от това, какво става, когато животът реши да ни сблъска с най-тъмното, може да видиш тази седмица в Дом на киното.

Без милост

Филмът ни разказва за млада майка, чийто живот е концентриран върху семейството ѝ. Изведнъж тя губи мъжа си и сина си след неонацистка атака и понеже не успява да се справи с разбитото си сърце, търси възмездие. Единствената ѝ утеха са тежките наркотици и мислите какво би направил съпругът ѝ, ако беше на нейно място. Лутайки се между мъчителните моменти на самоунищожение и постоянното желание да отмъсти за смъртта на семейството си, любовта на Катя към Нури и Роко никога не избледнява, както и болката ѝ.

Кога: 11.08, събота 16:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Квадратът

Кристиан е уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Следващото му шоу е „Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за „Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

Кога: 12.08, неделя 13:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Проектът „Флорида“

Младата майка Хейли е един от обитатели на мотел „Магически замък“. Тя изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини. Тъй като има добро сърце, Боби – мениджърът на мотела, ѝ помага и винаги се опитва да внесе ред в житейския ѝ хаос. „Проектът „Флорида“ е щастлив филм за един нещастен свят и малък урок как понякога трагедията може да изглежда съвсем различна през очите на Мууни – едва 6-годишната дъщеря на Хейли.

Кога: 12.08, неделя 18:15 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Ма Ма

Един филм за най-страшното и за най-красивото справяне същевременно. Неподражаемата Пенелопе Крус е майка, която научава най-страшната диагноза за себе си, докато в нея расте живот. Лентата е изключително емоционална мелодрама, която ни превежда през пътя на оцеляването в името на любовта и семейството.

Кога: 13.08, понеделник 18:30 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Мечтата на Николай

Филм за един човек, който се пречупва пред системата и решава да избяга, защото вече не може да живее в наличната социална обстановка. Изпаднал в екзистенциална криза – Николай, шкипер на туристически яхти, си спомня за осъществяването на детската си мечта – самотно околосветско плаване. През 1983, преминавайки „желязната завеса“ със  саморъчно направената си яхта „Тангра“, той показва пътя към свободата на цяло поколение българи.

Кога: 14.08, вторник 19:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

Безбог

В отдалечено провинциално градче Гана се грижи за възрастни хора с деменция, докато търгува с личните им карти на черния пазар. Тя издържа своята майка, с която почти не разговаря. Връзката с приятеля ѝ също не е извор на любов – сексуалното привличане е изчезнало и интимността е сведена до пристрастеност към морфин. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана, дори инцидентното убийство на пациентка, заплашила да разкрие нейните далавери. Промяната започва, когато Гана чува музиката на Йоан, чиято карта тя вече е продала. Нарастващата симпатия към него отключва дрогираното ѝ съзнание. Но когато Йоан е арестуван, Гана проумява, че за да извърши „каквото трябва“, ще плати висока цена.

Кога: 15.08, сряда 20:00 ч.
Къде: Дом на киното
Билети тук

А за още кино – виж 5 филма по книги, които нямаме търпение да гледаме през 2018 г.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *